Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Arkivfoto/modelfoto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Da jeg flyttede til Holstebro for 17 år siden, var jeg imponeret over, hvor hyggelig en by Holstebro er og var. Gågaden er hyggelig, menneskerne er venlige, naturen er smuk, og sjældent har jeg set en by med så meget kunst spredt ud over centrum. Hvis man er til den slags, er det sikkert også værdifuldt.

Men så fik jeg børn, og her begynder opkast-fornemmelsen langsomt at gennemsyre min krop.

Min søn skulle i pasningstilbud, da han blev ti måneder, og da min søde mormor hele min barndom har været dagplejemor, var det et naturligt valg, at det skulle min søn også opleve.

Nu begyndte mavesyren så langsomt at nå mit stakkels spiserør. Vi fik plads i Ellebæk, skønt vi bor på Skjernvej - nå ja, hvem tager skade af en cykeltur på ti kilometer hver vej hver morgen og eftermiddag?

Efter to måneder bliver dagplejemoderen så fyret på grund af nedskæringer, og det skal lige siges, at på det tidspunkt havde hun tre nye guldklumper, der lige var kørt ind, de skulle så omplaceres.

Min søn kom til en midlertidig plads hos en gæstedagplejer - et fantastisk menneske ligeså, men vi kendte hende ikke, og hun havde for mange børn, så vi røg videre til en gæstedagpleje af gæstedagplejeren.

Vi klagede, men nu var vores søn blevet et år, så vi fik i første omgang afslag, men blev så senere sendt til vuggestuen Mariehønen. Efter en måned blev han igen flyttet til børnehuset Kærnen, og her blev han, indtil han gik ud af børnehaven.

De mange ryk har sat dybe spor i vores dreng, der i dag er 11 år. Han trives bestemt ikke med skift af nogen art, men det kommer jeg tilbage til.

I 2012 får vi en skøn datter, og da hun skal i pasningstilbud, vælger vi vuggestue for at undgå, at mareridtet skal gentage sig. Hun visiteres også til Mariehønen i Ellebæk. De er rigtig søde, men pladsen er midlertidig - efter en måned bliver hun også sendt til Kærnen.

Børnene bliver større, og det er tydeligt, at især den ældste er i mistrivsel. Han bliver udredt som fem-årig og har diagnosen ADHD i svær grad + to tillægsdiagnoser. Her kunne man så godt ønske, at vi som familie, der altid har arbejdet hårdt og betalt vores skat og kommuneskat (der i øvrigt er højre end nabokommunens), kunne få noget hjælp. Men næh nej, ingen hjælp har vi fået, for ifølge Holstebro Kommune er svær ADHD åbenbart ikke et handicap/funktionsnedsættelse.

Her er det min mavesyre når fra mavesæk til drøblen, altså lige før der opstår det, der på lægesprog hedder akut vomitus - eller knapt så pænt; at jeg brækker mig en lille smule i munden.

Nå, men adhd er meget arveligt, så lur mig om ikke vores datter i en alder af otte år får stillet samme diagnose? Jo, dog med andre sidediagnoser. Børnene er ramt forskelligt, der er jo fire  forskellige bogstaver i diagnosen.

Og desværre bliver vi i systemet ikke taget alvorligt, da medarbejderne i Holstebro Kommune mener, at autisme er en funktionsnedsættelse, men A-D-Hov-der-var-et-egern-Diagnosen står for Alle-Drenge-Har-Det.

Nu vælter det bogstavelig talt ud med vomitus. Vi har to børn med omfattende diagnoser, mor er gået ned med stress og er derud over kronisk komplex smertepatient, så reelt er tre ud af fire i husstanden handicappede. Men vi hører stadig ikke under handicap afdelingen?


Tak for "hjælpen", Holstebro Kommune...hvis borgmester tilhører samme parti som "børnenes statsminister". Føj, I skulle skamme Jer.


Grunden til, at det kunne være rart at høre under handicap-afdelingen er, at vi på den måde kunne få blandt andet tabt arbejdsfortjeneste. Vi er på børne-psyk otte gange om året, og børnene er for udmattede til derefter at kunne komme i skole. De har begge +10 i briller, så der skal vi også til ekstra kontroller.

Et tandlægebesøg, der for et normalt fungerende barn ville tage fem minutter, tager over to timer og ofte uden at barnet har nået andet end at åbne munden, før vi bliver sendt hjem. Sidst min datter skulle have lavet tænder, endte vi med, at hun skulle i fuld narkose, for at det kunne lykkedes. Men hun ser jo ikke handicappet ud og har desværre den forkerte neurologiske lidelse.

De går på Sønderland, børnene har gode kammerater og nogle søde lærere, men når man går på Sønderland Skolen, så forsvinder alle diagnoser som dug fra solen, når man rammer mellemtrinet, for der har kommunen åbenbart skåret så meget i skolens budget, at der ikke er råd til at hjælpe børnene.

At vores søn har brug for at blive guidet igennem skoledagen, står soleklart for alle der møder ham. Men desværre for os og alle andre børn med diagnoser af lignende karakter, er der i inklusionens klamme navn desværre ikke råd til at hjælpe dem.

I min søns klasse sidder der flere børn med diagnoser, så han er ikke den eneste, der kunne have gavn af hjælp.

En løsning kan være, at han igen skal skifte, denne gang skoletilbud. Mit spørgsmål er så bare: Hvis de hele tiden har vidst, at de INTET kan tilbyde børn med specielle behov, når de rammer tredje klasse, hvorfor er ungerne så ikke kommet på specielskole fra start? Her er svaret nok, at kommunen ikke har afsat penge til det, for specieltilbud er dyre. Derfor er det jo også fint at tage skyklapper på og tabe en helvedes masse børn på gulvet. Det, I har gang i, skaber kriminelle unge. Børn med adhd har nemlig dobbelt så stor risiko for at ramme den kriminelle løbebane end raske børn.

Så mit opråb lyder: Kunne vi sælge kællingen å æ kærre aka Maren og skaffe et kæmpe millionbeløb til et område, der har været forsømt alt alt for længe? Kunne vi bruge lidt mindre penge på at pynte os med glimmer og fjer og måske bruge pengene på, at børne bliver passet og får den støtte, de har behov for?

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn.

Tak for "hjælpen", Holstebro Kommune...hvis borgmester tilhører samme parti som "børnenes statsminister". Føj, I skulle skamme jer. Få nu solgt noget bronze eller lav børnenes kasser lidt større end ”pyntekasserne”. Det er vores alle sammens børn, det hele handler om!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce