Annonce
Sport

En 'Frisk' revanche: Rickard skyldte en omgang, men endte med at give fri bar en hel halvleg

Rickard Frisk fik sat en stopper for holdkammeraternes drillerier, da han for alvor lukkede af i lørdagens kamp mod TMS Ringsted. Arkivfoto: Ole Nielsen
TTH Holstebro spillede en lidt hakkende første halvleg, men endte med at tage to komfortable point i Ringsted. Rickard Frisk var fremragende og fik taget revanche for det point, han fik fumlet væk i det omvendte opgør.

Ringsted: Man siger, at det handler om at rejse sig fra det træ, man er faldet ved.

Rickard Frisk var det store samtaleemne blandt de TTH-interesserede efter opgøret 23. oktober sidste år. TTH Holstebro havde haft det svært hjemme i Gråkjær Arena mod bundholdet Ringsted, men stod alligevel i en god position til at sikre sig begge point.

Ved stillingen 32-31 havde Ringsted fået et frikast efter tid. 15 meter væk fra mål og et af den slags, som aldrig går ind, med mindre det er Mikkel Hansen, som er afsender.

Det endte dog alligevel så ulykkeligt for TTH Holstebro, at Rickard Frisk fik bolden fumlet i mål.

Der var derfor lagt op til den helt store personlige revanche for den svenske målmand, og den tog han. Lørdag kom han ind i slutningen af første halvleg og reddede et straffekast efter tid, og så fik han ellers sat et godt solidt svensk murværk sammen inde i rammen efter pausen.

12 redninger på 23 forsøg og en redningsprocent på 52. Heja Sverige.

- Det kan man da kalde for en 'Frisk revanche'. Det var en smuk fortælling, han lavede der. Han havde rigtig mange store redninger, og det virkede til, at han havde lyst til at tage den revanche, siger TTH-træner Søren Hansen.

Annonce

Glemsomhed

Spørger man Rickard Frisk om netop den oplevelse i efteråret, så får man et måske lidt overraskende svar.

- Det kan jeg slet ikke huske noget om, det er så længe siden, siger den svenske målvogter med et grin som afslører, at det måske ikke er hele sandheden.

Kampen i tal

TMS Ringsted – TTH Holstebro 25–29 (14–12)

HTH–ligaen, 23. spillerunde

Stillinger undervejs: 0–1, 3–4, 5–8, 9–10, 11–11, 14–12, 16–15, 17–18, 19–21, 21–22, 23–26, 25–29.

Mål, TTH: Magnus Bramming 10, Aaron Mensing 6, Kay Smits 5, Christoffer Cichosz 3, Jonas Porup 2, Jesper Munk 1, Christian Jensen 1, Allan Damgaard 1. 

Topscorer, TMS: Mads Dudek 7.

Udvisninger: TMS 4, TTH 5.

Han kan dog huske, at humøret havde været bedre, end det var efter det opgør. Men når man spiller den plads på banen, han gør, så er korttidshukommelse nok ikke den værste egenskab at have.

- Man forsøger jo at glemme alt om det. Jeg synes, at jeg fik taget revanche i dag, og jeg er bare glad for, at jeg kunne bidrage til den her sejr, for vi har brug for alle dem vi kan få i jagten på top tre, siger Rickard Frisk, som stopper i TTH Holstebro og tager hjem til svensk håndbold efter denne sæson.

Nu skylder han i hvert fald ikke længere noget på Ringsted-kontoen.

Annonce

En 'grim' kvalitet

TTH Holstebro var udfordret i lørdagens opgør. Især i første halvleg, hvor holdet i perioder lavede alt for mange tekniske fejl.

- Vi gik lidt frustreret til pause, for følelsen var, at det var vores fejl, som gav dem rigtigt meget. Vi kom meget mere afbalanceret ind til anden halvleg, uden at det for alvor blev en skøn kamp, forklarer Søren Hansen.

Det med at kunne vinde de uskønne kampe er da også en stor kvalitet, hvis man gerne vil gøre sig i toppen. Tidligere på sæsonen kunne TTH Holstebro til tider godt knække en smule i modvinden, men cheftræneren kan notere sig, at der er kommet mere bund i tingene.

- Det er en kvalitet, at vi kan køre den her slags kampe hjem. Jeg vidste godt, at det kunne blive en 'grim omgang' med et Ringsted-hold, som kæmper indædt for overlevelse, siger Søren Hansen.

TTH Holstebro har nu et godt stykke tid, inden der venter en udekamp mod Lemvig-Thyborøn Håndbold 17. marts. Her vil nogle af dagene blive arbejdet til at dedikere med fysikken, inden det for alvor går løs i det strabadserende slutspilsprogram.


Det kan man da kalde for en 'Frisk revanche'. Det var en smuk fortælling, han lavede der.

Søren Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce