Annonce
Mærkedage

En farverig erhvervsmand

Asger Aamund har ud over sin erhvervskarriere bestridt adskillige bestyrelsesposter. 19. februar runder han 80. Simon Skipper/Ritzau Scanpix
Asger Aamund har haft succes i erhvervslivet, men også profileret sig som debattør og mediepersonlighed. Den 19. februar fylder han 80 år.

80 Det var en noget anderledes levevej, Asger Aamund som ung havde ambitioner om at gøre til sin. Manden, der i dag er kendt som erhvervsmand og debattør, ville nemlig være skuespiller.

Han blev dog afvist på Det Kongelige Teaters elevskole, og det mener han selv er meget godt, når han ser tilbage. For siden hen skulle han tjene millioner på sin erhvervskarriere.

Onsdag den 19. februar fylder Asger Aamund 80 år.

Efter at skuespillerdrømmen brast, uddannede Aamund sig i erhvervsøkonomi.

Som 34-årig blev han direktør i firmaet Goriværk, efterfølgende i Rockwool og siden i Ferrosan-gruppen. I 1988 startede han sit eget firma for at udvikle virksomheder inden for biotek-området. Virksomheden opkaldte han efter sig selv: A.J. Aamund A/S.

Samme år blev han gift med den kendte model og skuespiller Suzanne Bjerrehuus. Ægteskabet bragte ham på ugebladenes forsider, og at han er bror til den nu afdøde forfatter Jane Aamund, gjorde ham ikke mindre interessant for pressen.

Han er de senere år blevet en en flittig debattør og blander sig stadig jævnligt i samfundsdebatten.

Særligt når det kommer til en mere liberal skattepolitik, har Asger Aamund udtrykt sin sympati.

Derudover er Aamund formand for Alzheimer-forskningsfonden og ambassadør for Fairtrade-ordningen samt bestyrelsesformand for Center for Boligsocial Udvikling.

Selv om han er i en alder, hvor de fleste andre har sluppet arbejdstøjlerne og trukket sig tilbage til pensionisttilværelsen, er det ikke noget, som tiltaler Asger Aamund.

Han er stadig er en aktiv debattør, men har erkendt, at han med alderen har måttet drosle ned.

Asger Aamund har to døtre fra et tidligere ægteskab, herunder politiker og erhvervskvinde Malou Aamund. Han bor med Suzanne Bjerrehuus i Hellerup nord for København.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ros fra politiet: Folk holder afstand

Søndag ifølge

Flere hobbybagere og færre fritidsbetjente, tak

Vi bager mere under coronakrisen. Det læste jeg forleden i en artikel, som tog afsæt i danskernes ændrede indkøbsmønstre i denne tid. Og kigger jeg på min egen husstand, kan jeg bekræfte tendensen. Men det kan altså være et tilfælde. Vores ovn afgik ved døden kort før nedlukningen af landet, og erstatningen er sådan en sag med dampdysser og specialfunktion til hævning af dej. Og det er en fornøjelse. Jeg har sågar indkøbt hulplade og bageenzymer, så jeg nu - næsten - kan konkurrere med bagerens rundstykker. Min opskrift får du i bunden af denne klumme. Engang forestillede jeg mig faktisk, at jeg skulle være bager. Jeg kunne som barn godt lide den følelse af stolthed, det gav mig, når jeg ved at blande mel, vand og gær kunne fremstille noget, der mindede om brød. Og fulgte jeg en opskrift nøje, blev det nogle gange ligefrem godt. Det var en stor tilfredsstillelse. Skulle jeg pege på en enkelt positiv ting, jeg har fået ud af de seneste ugers ekstra hjemmetid, er det bageriet. Det bidrager til hyggen og en smule til stoltheden - og det minder mig ind imellem også om, hvorfor det var helt rigtigt, at jeg ikke blev bager. Vi er nok mange, som ikke blev det, vi forestillede os engang. I dagens avis kan du læse om en, der er blevet lige det, han drømte om. I et afskedsinterview svarer den afgåede direktør for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, på en række mere eller mindre skæve spørgsmål, som er med til at beskrive ham som menneske. Formen er måske lidt spøjs, men den virker ret godt. Vi får et godt billede af, hvad der har formet manden. Og hvis du keder dig i dit corona-hi, kan jeg klart anbefale dig at løbe spørgsmålene igennem og prøve at svare på det samme. Noget vil måske overraske dig, hvis du tør at være helt ærlig. Det var, da jeg læste den artikel, at jeg kom i tanke om, at jeg engang faktisk drømte om at blive bager. Modsat Jens Kaasgaard er jeg ikke nået langt med den drøm. Der er nok flere, der ligesom politidirektøren drømte om at få en fremtid i uniform. Og måske har kedsomheden i en coronabegrænset hverdag genskabt ambitioner hos en og anden, ligesom jeg har genfundet passion for bageriet. I hvert fald kan jeg konstatere, at der er dukket ret mange fritidspolitibetjente op på det seneste. Jeg forsøger virkelig på at se alle de positive ting, denne krise også gør ved vores samfund. Hvordan vi hjælper hinanden og støtter op om positive tiltag. Hvordan vi bidrager til at stoppe smitten ved at give køb på vores frihed. Hvordan vi generelt tilsidesætter os selv for at hjælpe helheden. Det, vi med et flot ord kalder samfundssind. Eksemplerne er mange, men nogle gange bliver samfundssindet overskygget. Eller måske er det et misforstået samfundssind, der tager over. Jeg har den seneste uge set talrige eksempler på det civile politikorps, som med egen mavefornemmelse og verdensbillede som rettesnor drager i krig mod dem, der fejler. De skyldige og alle dem, der ikke gør det godt nok. Myndighedernes officielle corona-stikkerlinje blev - heldigvis - nedlagt før den rigtig kom i drift. Men lysten til at påpege andres mangler trives alligevel. Det rigtige politi modtager en strøm af henvendelser fra folk, der er bekymrede over andres opførsel. Vi ser fingre, der peger insisterende på dem, der bærer skylden. For nogen må jo have den. Bevæger man sig ud på sociale medier - jeg anbefaler at lade være - kan man se, hvordan hobbybetjentene trives. Der bliver både anklaget, ført rettergang og dømt i den offentlige gabestok. Og det er på ingen måde kønt. For at citerer majestæten: Det synes jeg ikke, man kan være bekendt. Så hellere friske rundstykker. Du skal bruge 25 gram gær, 3 dl lunken vand, 500 gram hvedemel, 12 gram hvedesur (det er surdejspulver, red.), 10 gram bageenzymer og 12 gram salt. Hemmeligheden er i enzymerne og surdejen. Og i at ælte det hele godt på røremaskinen i 10 minutter. Form derefter 12 rundstykker. Pensl med vand, dyp i blå birkes. Lad dem hæve et lunt og fugtigt sted i 40 minutter. Bag ved 210 grader varmluft og gerne damp til de er pæne og sprøde - I min ovn tager det 13 minutter. Velbekomme.

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Navne

Bo er en af de 100, der må arbejde i FN i Wien: Man tænker virkelig på 'Palle alene i verden'

Annonce