Annonce
Debat

En fantastisk samling i Struer - lad os ikke miste den

Når Struer Museum genåbner den 21. april kan man se en del af Frede Jakobsens store samling ved en særudstilling. Læserbrevsskribent Villy Hove efterlyser en mere permanent løsning. Arkivfoto: Morten Stricker

Læserbrev: Struer har i nogle år været kendt for betegnelsen Lyden By, en betegnelse som betydet at byen er blevet kendt i Danmark, men også i udlandet.

Har det betydet flere indbyggere til Struer eller har det betydet øget tilstrømning af turister til byen, det ved jeg ikke, og det er jeg heller ikke den rette til at vurdere.

For godt seks år siden startede vi Nordvestjysk Autogalleri, og ved nogle af vore klubaftener har vi besøgt Frede Jakobsens unikke samling på Havne Allé.

Annonce

Samlingen består af gamle og unikke stationære motorer, og en stor samling af modelfly og en helt fantastisk samling af modelskibe, udover en modeljernbane-samling, som vil gøre enhver modeloperatør grøn af misundelse. Skibene er i stand til sejle, og flyene kan alle flyve.

En samling, som Frede Jakobsen er tilbudt million beløb, hvis han ville sælge til udlandet.

Hele samlingen har Frede Jakobsen tilbudt Struer Kommune kvit og frit, mod at kommunen ville stille lokaler til rådighed. En samling, som de fleste byer her i Vestjylland ville tage imod med kyshånd.


Har kommunens folk ikke den fornødne kendskab til samlingen - eller hvad er årsagen til, at der endnu ikke efter fem år er stillet lokaler til rådighed?


Det vil være en attraktion, hvis det bliver markedsført på den korrekte måde, og dermed være den største turistattraktion i Struer.

Har kommunens folk ikke den fornødne kendskab til samlingen - eller hvad er årsagen til, at der endnu ikke efter fem år er stillet lokaler til rådighed?

Det er vigtigt, at der sker noget, så længe Frede Jakobsen selv kan være med til at opstille det hele, så den bliver præsenteret på den rigtige måde, så mange mennesker kan få for fornøjelse af samlingen.

Kom ud af starthullerne, så vi ikke mister den unikke samling, eller at den bliver solgt til udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce