Annonce
Mærkedage

En ener i dansk litteratur

Forfatter Erwin Neutzsky-Wulff er vokset op i København, men har boet de seneste to årtier nord for Randers. Jens Peter Engedal/Free
Erwin Neutzsky-Wulffs flittige pen har skriblet siden 1970'erne. Okkultisme og science fiction fylder i værkerne fra forfatteren, der på søndag fylder 70 år.
Annonce

70 år: Erwin Neutzsky-Wulff har alle dage været produktiv. Siden 1970'erne har han skrevet et utal af bøger, og han har også været flittig afsender af læserbreve i dagbladene.

Søndag den 24. november fylder forfatteren 70 år og fejrer det med udgivelsen af endnu en roman, "Adfærd", på eget forlag.

Forfatterskabet har gennem årene delt vandene. En trofast læserskare og mange anmeldere udråber hans okkulte science fiction-bøger som geniale. Modstandere af hans krig mod højreorientering og et gammeldags uddannelsessystem stempler ham til gengæld som både satanist og galning.

Han er blevet beskrevet som kultforfatter og "en ener i dansk litteratur". Dominerende temaer i hans forfatterskab er okkultisme, sadomasochisme og erkendelser af andre dimensioner i tilværelsen end den realistiske og jordnære.

Neutzsky-Wulff læste filosofi på Københavns Universitet i tre år, men forlod studiet i vrede, fordi det ikke levnede plads til rent faktisk at filosofere.

I en kort periode i begyndelsen af 1970'erne var han redaktør på Weekend-Sex og skrev også noveller til bladet samt til tegneseriemagasinet GRU.

Som romanforfatter debuterede han i 1971 med "Dialog om det 21. århundreds vigtigste verdenssystemer". Sit originale forfatterskab har han fortsat med blandt andet "Indsigtens sted", "Menneske", "Verden", "Rum" og "Døden".

I sidstnævnte bog fra 1996 advarer Neutzsky-Wulff om, at højredrejningen i samtiden risikerer at ende i regulær fascisme. Flere af hans bøger er mursten på over 700 sider og med hele kapitler skrevet på latin.

Erwin Neutzsky-Wulff har tillige skrevet en række faglitterære værker. I 1980'erne stod han bag flere bøger om programmering og programmeringssproget Basic. Han lavede også egne computerspil i den tid.

Han var været gift flere gange, har en datter og fire sønner, og er bror til forfatteren Vita Andersen.

Forfatter Erwin Neutzsky-Wulff er vokset op i København, men har boet de seneste to årtier nord for Randers. Jens Peter Engedal/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Debat

Klumme: Find din indre rejsekuffert frem

Annonce