Annonce
Sport

En Coca Cola-bus rullede ind på superfan'ens villavej

Svend Aage Mark Jensen vandt Dagbladets og Coca Colas konkurrence om at blive kåret til Holstebros største landsholdsfan. Mandag fik han belønningen, da Coca Cola-bussen kom forbi Vinderup. Foto: Morten Strægaard
I mere end fire årtier har Svend Aage Mark Jensen fulgt det danske fodboldlandshold til kampe og slutrunder i både ind- og udland. Mandag kom belønningen, en slags i hvert fald, da en Coca Cola-bus parkerede foran hjemmet på Vindelevgård.

Vinderup: - Det kan godt være, jeg skal have talt et alvorsord med Hans Kurt. Hvad er det da, han har fået roddet mig ud i.

Fortvivlelsen kan ikke skjules i Svend Aage Mark Jensens stemme, mens han kigger på den knaldrøde Coca Cola-bus er i gang med at bakke ind foran hans hjem i Vindelevgård. Hans Kurt er kammeraten, der har indstillet den 68-årige fodboldfan til Dagbladets og Coca Colas jagt på 'Holstebros største landsholdsfan'.

Men ind skal bussen, for 'Svoger', som han kaldes blandt venner, har vundet konkurrencen og skal belønnes med alt hvad hjertet kan begære af EM-relateret Coca Cola-merchandise. Trøjer, jakker, en officiel kampbold, et transportabelt køleskab og naturligvis et par rammer sodavand, så der er noget at fylde i.

Annonce

- I mange år har jeg brugt andres navne, når jeg har sendt mine løsninger ind til ugeavisens kryds og tværs-konkurrence. Jeg ved ikke, om det her er en form for hævn, griner Svend Aage Mark Jensen.

En rejsende roligan

Det kan godt være, at den slags opmærksomhed føles en smule i overkanten for en rigtig vestjyde. Men Svend Aage, der i sine unge dage spillede en udmærket venstre wing på Vinderup IKs førstehold, er bestemt en værdig vinder.

Siden begyndelsen af 80'erne har han rejst verden rundt med landsholdet, både til enkeltkampe og slutrunder. Og det hele begyndte med det, nogle roligans nok vil kalde den perfekte debut.

- Min første landskamp var 1-0 sejren på Wembly i '83, hvor Allan Simonson scorede på straffespark. Nummer to var 4-2 sejren over Sovjet i '85 i Idrætsparken og så var jeg nok solgt, fortæller Svend Aage Mark Jensen.

Siden har han set flere landskampe end han kan huske, både på ude- og på hjemmebane. Størstedelen i selskab med en lille håndfuld kammerater, der i årevis har rejst sammen.

- Førhen var vi også i Parken til mange af hjemmekampene, men nu til dags vil vi hellere prioritere udebaneturene. De giver bare nogle lidt større oplevelser og nye steder, man får oplevet, forklarer Svend Aage Mark Jensen.

Annonce

Ikke kræsen

Slutrunder er det også blevet til en del af over årene.

- Jeg tror den første slutrunde, jeg var med til var i 88' i Tyskland. Siden har vores lille gruppe også været med i blandt andet Polen/Ukraine, i Sydafrika og i Rusland. Vi var også til EM i 2017, altså kvindernes, fortæller 'Svoger'.

For ja, den lille vennegruppe fra Vinderup plus en enkelt fra Struer, er ikke kræsne når de skal støtte op om de danske landshold. Herrelandsholdet i fodbold er godt nok det største, men andre landshold får også kærligheden at mærke.

- Håndbold tager vi også gerne med ind i mellem fodbolden. Det handler om at støtte Danmark og så komme ud og få nogle gode oplevelser sammen, siger Svend Aage Mark Jensen.

En rigtig fodboldfan siger selvfølgelig ikke nej tak til en rundvisning i Coca Colas EM-bus, når nu muligheden byder sig. Foto: Morten Strægaard

Når Danmark lørdag spiller EM-kvartfinale mod Tjekkiet i Baku bliver det dog uden den rutinerede roligan og resten af vennegruppen. Det er blevet for bøvlet efter coronaen kom til, så lige nu bliver kampene set foran fjernsynet, mens de venter på, det igen bliver lidt nemmere at rejse ud til kampe i udlandet.

- Men så må jeg se den herhjemme fra, siger han.


Min første landskamp var 1-0 sejren på Wembly i '83, hvor Allan Simonson scorede på straffespark. Nummer to var 4-2 sejren over Sovjet i '85 i Idrætsparken og så var jeg nok solgt.

Svend Aage Mark Jensen.
Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv

Hun kunne have stillet sig op i køen over folk, der brokker sig over vejarbejde og kaos - men det ville Else Marie ikke: Nu er hendes forretning vokset

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Står nederst på listen til kommunalvalget: - Min chance for at blive valgt? Den er lig nul

Erhverv For abonnenter

Butikker og kommune klar til fælles front: - Vi skal finde småjob til de sårbare og udsatte

Erhverv

Vindmøller og gas: Er Ausumgaard mere kraftværk end landbrug?

Holstebro For abonnenter

Marlene er som regel eneste kvinde i rummet: - Nogle gange lægger jeg først mærke til det i bilen på vej hjem

Debat

Vi himler op om det uretfærdige i andre landes valgsystemer - men vort eget er slet ikke retfærdigt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skulle igen bære en umulig vægt

Sport

Mads uddelte tæsk og indløste en billet til VM

Navne

Klavertalent på ni år: Det største var at spille for Sigurd Barrett - der blev jeg godt nok nervøs

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Hun råbte og skreg og blev anholdt

Sport For abonnenter

Holstebro løb igen tør for ressourcer: - Man bliver træt af, at det skal være undskyldningen

Struer

Arriva: - Vi forstår godt frustrationen

Annonce