Annonce
Debat

En ansvarlig finanspolitik får os godt igennem krisen

Annette Lind. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Læserbrev: I knap et år har vi kæmpet med en verdensomspændende pandemi, som i flere omgange har lammet vores samfund og erhvervsliv. Alligevel var antallet af konkurser faktisk lavere sidste år i forhold til året før - både på landsplan og i Region Midtjylland. I vores region svarer faldet til 25 procent. Det skyldes i høj grad, at regeringen fører en ansvarlig økonomisk krisepolitik.

Under finanskrisen for ti år siden lærte vi, at det allervigtigste for at komme igennem en økonomisk krise er at redde arbejdspladser. Dengang gjorde VK-regeringen for lidt for at stimulere efterspørgslen og strammede finanspolitikken for tidligt. Det betød, at finanskrisen bed sig fast i Danmark og trak lange spor i dansk økonomi.


Foreløbigt ser det ikke ud til, at coronakrisen vil efterlade permanente ar på vores økonomi. Allerede om et par år forventes arbejdsløsheden at falde til niveauet fra før krisen, og den tabte økonomiske vækst står til at blive indhentet.


Denne gang har vi grebet det anderledes an: Vi bekæmper arbejdsløsheden med investeringer, styrker velfærden og hjælper de arbejdsløse videre gennem opkvalificering. På den måde kommer vi ud af krisen med færre ledige og en sundere økonomi. Og det er forudsætningen for vækst.

Foreløbigt ser det ikke ud til, at coronakrisen vil efterlade permanente ar på vores økonomi. Allerede om et par år forventes arbejdsløsheden at falde til niveauet fra før krisen, og den tabte økonomiske vækst står til at blive indhentet. Væksten skal vi bruge til at tilbagebetale den gæld, som vi optager nu. Det er desuden værd at hæfte sig ved, at underskuddet i 2020 forventes at blive mindre end overskuddet i 2019.

Vi har en stor opgave foran os: At føre Danmark godt igennem krisen. Det gør vi bedst ved at fortsætte med at føre en såkaldt ekspansiv finanspolitik, hvor vi aktivt holder hånden under arbejdspladser i hele landet. Gør vi ikke det, trækker krisen i langdrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce