Annonce
Håndbold

En af de mest berygtede hjemmebaner venter

Den lokale topdommer Henrik Mortensen glæder sig til endnu en sjov og udfordrende håndboldkamp i weekenden. Foto: Johan Gadegaard

Skopje: Det bliver ikke meget vildere rent stemningsmæssigt, end en håndboldkamp i Skopje mellem de to giganter Vardar og Veszprém.

Netop den opgave venter for den lokale topdommer Henrik Mortensen, som søndag eftermiddag skal i aktion sammen med sin makker Jesper Kirkholm.

De to hold tørner sammen i Champions League foran 5500 tilskuere, som ikke er kommet for at danse. På de kanter er både tilråb og spytteri ikke usædvanligt ifølge dommeren.

- Det er syvende gang, at jeg skal til Skopje. De sidder ikke på en stol og hepper, der er virkelig gang i den fra start til slut, og det er noget, som er med til at udvikle os som dommere, siger Henrik Mortensen.

Han lægger ikke skjul på, at formen er ved at være i top, inden makkerparret skal dømme EM i herrehåndbold i starten af 2020.

- Vi føler, at vi er ved at være i topform både fysisk og rent mentalt, siger Henrik Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce