Annonce
Sport

Én af de gode dage - og så kan Grigel det nærmest til perfektion

Det havde en rigtig god effekt på det danske angrebsspil, at Lotte Grigel i lange perioder fik lov til at styre løjerne. Hun bør helt sikkert få chancen igen mod Frankrig på fredag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hun er ikke den store skudtrussel, men hun er til gengæld ualmindelig skarp på andre ting. Det var i høj grad med til at sikre den livsvigtige VM-sejr over Brasilien.
Annonce

Det er det, hun kan.

På de gode dage kan hun det nærmest til perfektion.

Og VM-skæbnekampen mod Brasilien var en god dag for Lotte Grigel, der for første gang i turneringen fik masser af spilletid som playmaker – og man bare sige, at hun udnyttede tilliden fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Der blev ikke smidt nær så mange bolde væk som i de tidligere kampe, og generelt blev der spillet med langt større omtanke og koncentration.

- Vi har fået talt nogle ting rigtig godt igennem. Der er blevet smidt nogle sandheder på bordet. Vi var jo ekstremt skuffede efter nederlaget til Tyskland, fortæller Lotte Grigel.

Hun var naturligvis ekstremt lettet efter den sikre sejr over Brasilien, der betyder, at Danmark lever videre i VM-turneringen - og det udviklede sig til en kamp, hvor man bare må sige, at Grigel i lange perioder styrede angrebsspillet med hård hånd.

- Det er selvfølgelig dejligt at have en stor rolle, men generelt er der jo bare rigtig mange på holdet, som byder ind. Det er sådan, det skal være.

Annonce

Styr på medspillerne

Og Lotte Grigel er bare super vigtig for landsholdet.

- Hun har fuldstændig styr på sine medspillere, og hun er virkelig stærk til at sætte de rigtige ting op.

Ordene kommer fra Stine Bodholt, der i det daglige er holdkammerat med Grigel i franske Nantes.

- Skiftet har været det rigtige for mig, siger Grigel.

- Jeg er rigtig glad for at være der, men jeg spiller næsten 60 minutter i hver kamp dernede. Det er ikke så godt for mine knæ, men jeg er glad og godt tilfreds.

28-årige Grigel fik slutrundedebut for hele 12 år siden. Det var i Jan Pytlicks regeringsperiode. Nu hedder landstræneren som bekendt Klavs Bruun Jørgensen.

- Lotte er stadig en rigtig vigtig spiller for os. Det tror jeg, at alle kan se. Hendes præstation var med til at gøre forskellen, lyder de rosende ord.

Og fredag er det så Frankrig. Det er en kamp, som Grigel & Co. skal vinde for at ryge videre til mellemrunden. Ellers hedder det den lidet flatterende Presidents Cup, hvor der skal spilles om de sekundære placeringer.

- Det har vi overhovedet ikke lyst til. Finder vi de samme ting frem mod Frankrig, som vi gjorde godt mod Brasilien, er en sejr helt sikkert en mulighed. Vi vil gøre alt, garanterede Lotte Grigel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce