Annonce
HB

En ærgerlig afslutning på en stærk halvsæson

- Det er fint at få lidt ferie nu, så vi kan få samlet lidt energi. Jeg tror, at flere af spillerne trænger til at få en pause, siger Kim Kristensen Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub måtte indkassere et nederlag på 2-0, da de besøgte Aarhus Fremad i efterårets sidste kamp. Et frustrerende nederlag som dog ikke overskygger en overordnet tilfredshed.

Aarhus: Holstebro Boldklub havde mulighed for at lægge afstand til forfølgerne og cementere den førsteplads, som de indtager i Danmarksserien og får lov til at overvintre på.

Den mulighed blev dog misset, da holdet lørdag eftermiddag tabte 2-0 til Aarhus Fremad efter et tæt opgør, hvor hjemmeholdet især kunne takke sin målmand for, at de holdt buret rent.

- Jeg synes, at vi har et lille overtag i chancer, men deres målmand stod en rigtig flot kamp. Han havde to-tre virkeligt flotte redninger, og det var hans fortjeneste, at vi ikke fik point med derfra, siger HB-træner Kim Kristensen.

Det var en personlig fejl i HB-defensiven, som nærmest forærede Aarhus Fremad 1-0 føringen, og 2-0 scoringen faldt i overtiden, da HB var tvunget frem på banen.

- Vi er frustreret, over måden vi taber på. Set fra mit synspunkt havde uafgjort i virkeligheden været et meget fair resultat. Det var en kamp med et, til tider, lidt for højt tempo, og der var en del fejl fra begge hold. Derfor blev det også ret chancefattigt, siger Kim Kristensen.

Annonce

Kampen i tal

Aarhus Fremad - Holstebro Boldklub 2-0 (0-0)

Danmarksserien, pulje 4

Mål: 1-0 Esben Lauridsen (65.), 2-0 Anders Vadstrup Madsen (90.).

Overordnet tilfreds

En frustrerende og drivvåd eftermiddag på kunstgræsbanen i Aarhus kan ikke ændre på, at Holstebro Boldklub nu kan holde kamppause til midten af marts med en god fornemmelse.

Holdet, som har vundet ni af efterårets 14 kampe i Danmarksserien, har bragt sig i stilling til at nå frem til de playoff-kampe, som kan betyde en plads i 2. division næste sæson.

- Ser man overordnet på sæsonen, synes jeg, at det har set godt ud. Vi ville selvfølgelig gerne have skabt et større hul til forfølgerne med en sejr i den her kamp, men det skal ikke ødelægge helhedsindtrykket af sæsonen, siger Kim Kristensen.

Der tegner sig en meget tæt topstrid i puljen, hvor det blot er tre point, som skiller de tre øverste hold. Derfor venter der også nogle kampe efter pausen, som meget vel kunne blive forbudt for børn.

- Det bliver fedt, og det bliver voldsomt. Det er sådan noget, man lærer af som spiller, og det vigtigste bliver, at frygten for at miste ikke overskygger glæden for at opnå noget, siger Kim Kristensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce