Annonce
Navne

Emma fra Holstebro forelskede sig i en ingeniøruddannelse

- Mange af de ting vi laver, kunne jeg sagtens se flere piger i, siger Emma Rahbek Falk. Pressebillede
Danmark mangler ingeniører og en ny analyse fra DI peger på, at én af løsningerne er en bedre kønsbalance. For med kun en tredjedel kvinder på landets naturvidenskabelige og tekniske uddannelser kan antallet af kvalificerede ansøgere løftes markant, hvis flere piger vælger en "Stem-uddannelse".
Annonce

Holstebro: 21-årige Emma Rahbek Falk er én af de eftertragtede kvindelige ingeniørstuderende, der skal være flere af. Hun blev sidste år optaget på den helt nye uddannelse til produktionsingeniør på VIA University College i Holstebro. Det var dog først til åbent hus på VIA, hun fandt ud af, at hun ville søge ind på en ingeniøruddannelse.

- Jeg var meget i tvivl, og oprindeligt ville jeg være sygeplejerske. Men jeg har gået på HTX, og det var samtaler med mine lærere, der fik mig sporet ind på faget. Det var dog til åbent hus jeg forelskede mig i en ingeniøruddannelse, for her fik jeg talt med folk fra uddannelsen, fortæller Emma Rahbek Falk.

Hun studsede efter eget udsagn lidt over, at der ikke er flere piger, der vælger ingeniørvejen, men det bekymrede hende faktisk ikke:

- Jeg har altid haft det godt i klasser med flest drenge, for det er sådan lidt mere lige til sagen. Så det var egentlig den erfaring, jeg kom med, inden jeg skulle læse på VIA, siger Emma.

For uddannelsesdekan ved VIAs Ingeniøruddannelser, Lotte Thøgersen er en bedre kønsfordeling på ingeniøruddannelser dog et fokus:

- Jeg er selv kvinde og uddannet ingeniør, og jeg bruger ofte mig selv som eksempel på, nogle af de veje man kan gå, hvis man som kvinde vælger at uddanne sig som ingeniør, siger Lotte Thøgersen i en pressemeddelelse om uddannelsen.

Emma Rahbek Falk er student fra den bioteknologiske linje på HTX. Linjen valgte hun, fordi hun gerne ville læse til sygeplejerske, men hun endte med at ændre mening undervejs:

- Mange af de ting vi laver, kunne jeg sagtens se flere piger i. For ud over matematik og statistik fylder ledelse og kommunikation en del. siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flere testede positiv for narko

Struer

Blev taget med pistol

Holstebro

Tre gange narkokørsel

Annonce