Annonce
Navne

Emils store dag: Var både bedste kammerat og havde højeste snit

Emil Bøge Christensen fra Vinderup havde noget af en dag i torsdags. Han blev, som 35 andre medstuderende, uddannet til produktionsleder, og derudover kåret som bedste kammerat og havde det højeste snit. Foto: Asmildkloster Landbrugsskole

Viborg: Fra Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg dimitterede torsdag den 30. januar 36 produktionsledere.

- Nogle fortsætter deres lederuddannelse som agrarøkonom med start den 10. februar, mens andre skal ud og bruge deres nyerhvervede kompetencer til gavn for Danmarks landbrug, skriver forstander på landbrugsskolen, Lars Møgelbjerg Andersen. Produktionslederne blev fejret ved en dimissionsfest med 200 gæster på skolen.

Ved samme lejlighed uddelte skolens elevforening to anerkendelser for "Holdets kammerat" og "Højeste gennemsnit", og her blev en i forvejen stor dag noget større for Emil Bøge Christensen fra Vinderup. Han snuppede nemlig begge priser.

De 36 produktionsledere er:

Anders Bønnelycke Nørgaard , Storvorde

Anders Mellbak Branth, Skelhøje

Anders Nowack Krogstrup Kristensen, Aulum

Anders Rahbek Konge, Hammel

Daniel Bredvig Sundgaard, Ørnhøj

Emil Axel Bangsgaard Ildved, Hvalsø

Emil Bøge Christensen, Vinderup

Gigi Vasiliu, Holstebro

Jacob Jensen, Sommersted

Jacob Knudsen, Karup

Jacob Villensgaard, Struer

Jacob Balsby Hansen, Esbjerg

Jakob Røjkjær Pedersen, Holstebro

Jennifer Helweg Møller, Rødkærsbro

Jonas Kjærgaard Pedersen, Tjele

Jonas Nørgaard Lading, Spjald

Karine van Harten, Langå

Kasper Østergaard Jensen, Ans By

Kathrine Greve, Grenaa

Lasse Østergaard Jensen, Kibæk

Line Sønderby Kristensen, Vemb

Maria Boel Pedersen, Sørvad

Marie Vad Eskildsen Jørgensen, Ulfborg

Martin Maag Sahlholt Lauritsen, Lemvig

Mathias Rasmussen, Stoholm

Mathias Bak Nielsen, Iglsø

Michael Rasmussen, Skjød

Rasmus Steffensen, Nykøbing Mors

Rasmus Guldborg Jacobsen, Midstrup

Rasmus Præstkjær Mikkelsen, Ry

Rasmus Skytte Raahede, Sørvad

Simon Øgendahl Damgaard, Vildbjerg

Søren Møller Mortensen, Læsø

Terese Plambech Andersen, Bjerringbro

Thomas Bundgård Nielsen, Holstebro

Annonce
36 produktionsledere dimitterede torsdag fra Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg. Foto: Asmildkloster Landbrugsskole
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Vinderup

Nu skal klosterruinerne shines op

Annonce