Annonce
Sport

Lars Eller lukker målfest i Washington-sejr i NHL

Jon Durr/Ritzau Scanpix
Tre danskere var i NHL-aktion natten til mandag, og Lars Eller gjorde sig bemærket både som helt og skurk.

Danske Lars Eller og Washington Capitals har gang i en stærk stime på isen.

Natten til mandag dansk tid vandt holdet 5-3 på udebane over Chicago Blackhawks, hvilket gav Capitals den tredje sejr i træk i NHL.

Dermed indtager holdet førstepladsen i Metropolitan Division i Eastern Conference - dog med flest kampe af de otte hold i rækken.

Eller nåede i løbet af opgøret både at optræde i en helte- og skurkerolle.

Således lå kampen på vippen, da Eller ved stillingen 3-2 til Washington gav pucken væk, hvorefter Chicago fik udlignet til 3-3.

Men senere fik Eller rådet bod på sin fejl.

Det var nemlig den 30-årige dansker, der scorede det sidste mål til 5-3 for sit hold 50 sekunder før tid i et tomt net.

Desuden blev Eller noteret for en assist ved Washingtons vigtige føringsmål til 4-3.

Også Patrick Russell og Nikolaj Ehlers var i aktion i et møde mellem to danskerhold, da Edmonton Oilers og Winnipeg Jets tørnede sammen.

Her vandt Ehlers og Winnipeg Jets over Edmonton Oilers og Russell på straffeslag, efter at både den ordinære spilletid samt overtiden ikke bød på mål.

Edmonton brændte holdets første to forsøg på straffeslag, og her endte den canadiske ishockeystjerne Connor McDavid som den ene af synderne.

Derimod scorede hjemmeholdet på sine første to forsøg. Ehlers' finske holdkammerat Patrik Laine satte det afgørende mål i nettet.

Ingen af de to danskere gjorde sig bemærket med hverken assister eller mål.

Russell fik knap 11 minutter på isen, mens Ehlers fik godt og vel 17 minutter.

/ritzau/

Annonce
Se stillingen i NHL på ligaens hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce