Annonce
Holstebro

Elever lærer matematik på håndboldbanen

Eleverne fra 8.b på Tvis Skole var i Gråkjær Arena for at have bevægelsesmatematik - en kombination af idræt og matematik. Foto: Morten Stricker
Der blev løbet, kastet og regnet, da 8. klasses elever fra Tvis Skole mandag var på besøg i Gråkjær Arena.
Annonce

Holstebro: Mål og beregn arealet af forhallen. Sammenlign personaleomkostningerne for dame- og herreafdelingen. Hvad er jeres gennemsnitshastighed, når I løber håndboldbanens længde?

Det var blot nogle af de spørgsmål, som 22 elever fra 8.b på Tvis Skole fik, da de mandag skiftede skriveborde og klasselokale ud med kasteteknik og håndbold-matematik. Eleverne var inviteret inden for i Gråkjær Arena, hvor TTH Holstebro havde arrangeret en dag, hvor eleverne - ud over at besøge håndboldklubben - skulle bruge matematikken i praksis. Ideen er Agner Lunds. Han er tidligere skoleinspektør på Tvis Skole og frivillig i TTH:

- For mig er det vigtigt at give eleverne nogle oplevelser og vise, hvordan en virksomhed er skruet sammen. Men også at finde ud af, at matematik kan anvendes til mange ting, siger Agner Lund, der er tovholder på initiativet, som nu kører på andet år, og som flere skoler har haft glæde af.

Kim Mensbo er lærer i idræt og matematik på Tvis Skole. Han mener, at det giver god mening for eleverne at få virksomhedskontakt og samtidig blive udfordret fagligt:

- Og så er der jo noget bevægelse i undervisningen også. TTH er gode til at lave den her kombination, så eleverne får en idé om, hvordan virkeligheden hænger sammen, siger han.

Beregn gennemsnitshasigheden af jeres kast. Sådan lød en af opgaverne, som eleverne fra Tvis Skole, skulle løse. Foto: Morten Stricker
Annonce

Hellere håndbold end matematik

Igennem dagen skulle eleverne øve kasteteknik, løbe på tid og sammenligne regnskabstal.

15-årige Anna Bruun-Kalhøj var en af de elever, der nød at komme ud af klasseværelset:

- Det er en god måde at komme ud fra hverdagen og prøve noget nyt. Vi kender allesammen den almindelige skoledag, hvor man kommer i skole - og så ellers sidder på sin flade, indtil skoledagen er slut. Det skal man ikke her, så der er en frihed på en helt anden måde, sagde hun.

14-årige Malte Hundebøll og Christopher Hannibal Graversen havde dog mere blandede holdninger til dagen:

- Det er lidt træls, for vi havde rigtigt fri klokken 11 i dag. Nu har vi først fri klokken 14, lød det fra drengene, der dog godt kunne se det fede i at komme ud af klasseværelset for en stund.

- Men jeg vil hellere lave håndboldting end matematik, sagde Malte Hundebøll.

Annonce

En karriere

Idéen med besøget er i lige så høj grad at give eleverne et indblik i det, der foregår bagom håndboldkampene. Om alt det, der skal til for at arrangere et godt event.

- Det er meget mere end bare at komme ud at se håndbold - der sker så mange ting før, under og efter, siger Agner Lund.

15-årige Marcus Enemark Petersens nysgerrighed blev vakt.

- Jeg kunne godt finde på at få en karriere her. Jeg er hjælpetræner for et håndboldhold i Nr. Felding, så det her kunne da bestemt være en mulighed, sagde han.

Eleverne fik ligeledes mulighed for at stille spørgsmål til to af herreligaspillerne, Søren Tau og Johan Meklenborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce