Annonce
Navne

Elev fra OrkesterEfterskolen fik fornem pris

Bjarke Schousboe kunne både glæde sig over æren samt en rigtig pæn portion penge fra Sydbank. Privatfoto
15-årig fagottist fra OrkesterEfterskolen i Holstebro modtog Sydbanks talentpris.

Holstebro: Søndag den 1. december blev finalen i ”Unge Spiller Klassisk” afviklet i Musikhuset Århus.

Niveauet var højt og ikke mindst homogent, skriver musikskoleleder Jens Dammeyer Sørensen, Holstebro, i en pressemeddelelse og fortsætter: "De tre dommere Søren Rastogi, pianist, Marianne Thomsen Clement, fløjte, og Malthe Volfing Cello var synligt påvirket af det flotte program". Efter en meget flot og velspillet finale kunne dommerne ved Unge spiller Klassisk ved ordførende Søren Rastogi kundgøre vinderne af priserne i årets Unge spiller Klassisk. Blandt de mange finalister gik tre priser til elever fra det Midt- og Vestjyske.

Sydbanks talentpris 10.000 kroner blev givet til den 15-årige fagottist, Bjarke Schousboe, der går på OrkesterEfterskolen i Holstebro.

Desuden uddelte dommerne to Sydbank 2. priser på hver 5000 kroner til den 18-årige pianist Nicolai Kanha Kehlet Hansen, MGK MidtVest og den 20-årige slagtøjsspiller Mathias Haslund Birch, MGK MidtVest.

Dommerne var meget imponerede over niveauet. Som Søren Rastogi sagde: ”Det lover godt for fremtiden”.

Arrangementet er sat i værk af Samrådet for Musikskoler i Region Midtjylland – og finalen er støttet af DMF, Sydbank, Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset. Aarhus Musikskole er praktisk ansvarlig.

Næste års Unge spiller Klassisk finder sted sidst i november med finale i Musikhuset i Aarhus den 6. december 2020.

/meja

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce