Annonce
Erhverv

Elektronikfirma dumper Kina: Nye højttalere skal produceres i Struer

Direktør Frederick Rickmann har besluttet at stoppe produktionen af højttalere i Kina. Nu skal selskabets soundbars i stedet lavet i Struer. Bag beslutningen står ønsket om at bygge i høj kvalitet, mere bæredygtigt og stolthed over brandet "Made In Denmark". Foto: Steensen
Frederick Rickmann fra højttalerfirmaet Steenssen satser nu fuldt og helt på lokale producenter af både elektronik, software og kabinetter.

Struer: Efter godt et år med en ny base i Sound Hub Denmark i Struer, er Frederick Rickmann som eneejer og direktør for højttalervirksomheden Steenssen klar til at trække hele sin produktion hjem til Danmark.

Frederick Rickmann etablerede sin virksomhed i Horsens i 2017, og som så mange andre i elektronikbranchen vendte han sig mod Kina, da hans ideer skulle realiseres.

Hans målsætning var at få bragt den gode lyd tilbage til stuerne med et nyt og mere effektivt højttalersystem, som kunne monteres som en "soundbar" under hjemmets tv.

Annonce

- Men de kan også hænge på væggen, og de er designet og bygget op, så de også kan fungere som familiens centrale lydanlæg, der kan afspille alt fra både telefoner, og hvad man ellers har, der kan afspille lyden via bluetooth, forklarer Frederick Rickmann.

- Det har været et paradoks, at de forskellige streamingstjenester har investeret store beløb i at gøre lyden bedre, samtidig med at den er blevet dårligere og dårligere ude i hjemmene, efterhånden som alle tv er blevet smallere og smallere, så der bare ikke har været plads til, at lyden kunne følge med, konstaterer han.

Den jyske lyd-korridor

Men samarbejdet med de kinesiske underleverandører er ved at blive afviklet.

Frederick Rickmann er i fuld gang med at udvikle en ny serie af sine produkter, og i den forbindelse satser han udelukkende på at få lokale virksomheder i Struer og andre jyske producenter af både elektronik, software og kabinetter med på vognen.


Det giver på alle måder god mening at få mine højttalere produceret lokalt. Som brand giver det ekstra værdi at kunne skrive "Made in Denmark"

Frederick Rickmann, stifter og eneejer, højttalervirksomheden Steenssen


- Det giver på alle måder god mening, at få mine højttalere produceret lokalt. Som brand giver det ekstra værdi at kunne skrive "Made in Denmark", vurderer han og tænker så også på den store klimabelastning, det medfører, at fragte komponenterne frem og tilbage tværs over kloden mellem Danmark og Kina.

- Men det vigtigste er den høje kvalitet, vi kan få ved at holde produktionen inden for den jyske korridor op over Herning og Videbæk, hvor jeg har et godt samarbejde med højttalervirksomheden Scan Speak, og til Holstebro og Struer, fortæller han.

Næste generation af produkter fra Steensen er godt på vej, og Frederick Rickmann har begrundet håb om at kunne slå hul på et stort marked i både Canada og USA.

- Og så er der meget stor interesse i Indien, forklarer han.

På det danske marked er Frederick Rickmann i forhandlinger med en distributør i København, og i løbet af det seneste års tid med en generel fremgang for hele elektronikbranchen, har han noteret sig et voksende salg over nettet, specielt i Holland.

Annonce
Holstebro

Ronnie er frifundet for at holde corona-fest: - Det er lige før, jeg skal have bestilt et banner, jeg kan hænge op

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant har uventet været lukket i over to måneder: Det har været lidt trist at se bilerne strømme til

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Filmfestival kommer til byen: Det er vigtigt, at der er noget for alle

Holstebro

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro

De vil begge lede deres partier, men de deltager ikke i budgetforhandlingerne

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Erhverv

Mikkel er en af Danmarks bedste lager-lærlinge: - Jeg kan godt lide at holde styr på tingene

Holstebro

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Struer

Hent aftensmaden i skoven: Sådan sanker du bær

Sport For abonnenter

Selvmål, brændt straffespark og 0 point: En fødselsdag lige til skraldespanden

Sport

Bramming ude af aftenens kamp i Lissabon

Annonce