Annonce
Ulfborg/Vemb

Elcykel, legetårn og sommersjov: Fond uddeler 275.000 kroner til lokale

15 modtagere fik i år del af pengene fra Ulfborg Sparekasses Fond. Pressefoto
Ulfborg Sparekasses Fond har igen i år uddelt midler. Denne gang 275.000 kroner til 15 lokale modtagere.

Ulfborg/Vemb: I Hedekaffes lokaler blev der tirsdag aften uddelt i alt 275.000 kroner fra Ulfborg Sparekasses Fond til 15 lokale projekter.

- De penge, der i sin tid blev investeret, da fonden blev oprettet, har haft en heldig hånd med aktie og obligationerne, der har givet det her afkast, som så nu er blevet delt ud, siger Henrik Olesen fra Ringkjøbing Landbobank.

Blandt modtagerne er Plejeboligerne Krohaven i Vemb, der fik 44.000 kroner foræret til en ny elcykel:

- Det er sådan en Rickshaw-cykel med motor, hvor de ældre kan sidde foran, og så kan vi køre dem rundt og få lidt luft i pandehåret, smiler Kirsten Sønderby Hansen, plejeboligleder på Krohaven i Vemb.

- Vi er utrolig taknemmelige, for ellers havde vi ikke mulighed for at købe den her cykel til vores beboere, siger hun.

Overrasket og glad

En anden taknemmelig modtager finder man i Ulfborg Kirkeby, hvor formand for Ulfborg Kirkebys Forsamlingshus (den kommende borgerforening red.), Jens Møller, kunne glæde sig over, at byens legeplads nu står til forskønnelse:

- Vi har fået 50.000 kroner til et nyt legetårn til vores bys legeplads. Det betyder utrolig meget, for der kommer mange udefra også for at bruge legepladsen, og når vi sælger forsamlingshuset, så vil det jo lidt være samlingspunktet fremover, siger han.

Ærligt - blev han en smule overrasket over støtten:

- Jeg blev faktisk meget imponeret. Sidste år fik vi jo 85.000 kroner, så jeg blev overrasket over, at de valgte at tildele os de 50.000 i år. Også efter det var blevet besluttet at sætte forsamlingshuset til salg, siger han.

Derudover blev der uddelt penge til Foreningen Oasen, Vestjyske Fortællespor, Bredgades Lullebier, Ulfborg-Vemb Lokalhistoriske Arkiv, Ulfborg Jægerforening, Ulfborg Borgerforening, Vestjysk Kunstforening, Kulturhusets Venner i Vemb, Ulfborg IF, Sommersjov i Vest, Værestedet i Ulfborg, Mårhundereguleringsgruppen Ulfborg-Vemb og Kulturforeningen Tinghuset.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce