Annonce
Struer

Elbil-festival siger tak og rykker videre

Humor og elbilisme gik i weekenden hånd i hånd i Struer. Fotos: Morten Stricker

Dansk Elbil Festival blev i lørdags afholdt for første gang og det i Struer. Nu skal den videre ud i landet.

Struer: Der er stor tilfredshed hos arrangørerne bag Dansk Elbil Festival, som i weekenden blev afholdt for første gang og det på havnen i Struer side om side med Struer Racing Festival.

Mellem 7000 og 8000 mennesker anslås at have deltaget i de to festivaler, som løb af stablen lørdag.

- Jeg håber, at rigtig mange fik en oplevelse, en øjenåbner og et grin, siger Thomas Eilskov Jensen, der er marketingkonsulent i Jysk Energi, som er arrangør af Dansk Elbil Festival.

Det sidste med grinet særligt med reference til et af festivalens højdepunkter - El-panelet - som bestod af Anders Morgenthaler, Frank Hvam og Jesper Theilgaard.

- De fik på en humoristisk måde rigtig mange, fine pointer igennem i forhold til elbil-branchen, fortæller Thomas Eilskov Jensen og fortsætter:

- Dagens største bifald var da også til deres pointe om, at danskerne er klar til at købe elbiler. Nu skal politikerne bare på banen i forhold til, at vilkårene omkring elbiler skal være sikre og pege ud i fremtiden.

Annonce

Det her er noget, vi gerne vil rundt i hele Danmark med, og nu har vi lært en masse i år, og vi har i kølvandet på det her fået en masse henvendelser og partnerskaber, der har formet sig, og det skal vi gøre brug af.

Thomas Eilskov Jensen, marketingkonsulent i Jysk Energi.
Der var nok at kigge på for alle aldre, da der lørdag var Struer Racing Festival og Dansk Elbil Festival.

En øst- og vestudgave

Ud over El-panelet peger Thomas Eilskov Jensen på festivalens prøv-selv-område som et af de helt store højdepunkter i lørdags.

- Det var noget af det første, som blev booket helt op. At folk kunne prøve at køre i forskellige elbiler og plug-in hybrider, forklarer han og peger på Teslas stand som det tredje store højdepunkt.

- Den var virkelig velbesøgt, og de havde da også deres model X med, som de fortalte om. Hvad der kommer til at ske med Dansk Elbil Festival til næste år, er endnu ikke 100 procent på plads. Men planen er, at der i 2019 både skal være en øst- og en vestudgave.

- Vi kan ikke offentliggøre nogen byer endnu, men vi regner med at lave en i Jylland og en i Københavnsområdet, siger Thomas Eilskov Jensen og tilføjer, at man igen gerne vil lægge sig op ad et allerede eksisterende event.

- Det her er noget, vi gerne vil rundt i hele Danmark med, og nu har vi lært en masse i år, og vi har i kølvandet på det her fået en masse henvendelser og partnerskaber, der har formet sig, og det skal vi gøre brug af, tilføjer han.

Og ikke mindst kigge i.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce