Annonce
Holstebro

Ekstraregning og forsinkelser: Håber på at åbne friplejehjem til næste efterår

- Det giver en større frihed, når det er et friplejehjem fremfor et kommunalt. Og så handler det om, at ventelisterne til at få en plads er for lange, siger Ove Lund, der er en del af arbejdsgruppen bag projektet. Foto: Atra Arkitekter
Efter forsinkelser, der både er kommet af arkæologiske undersøgelser og behandlingen i byrådet, håber arbejdsgruppen bag det nye friplejehjem, at de første borgere kan finde sig til rette inden 1. oktober 2021.
Annonce

Holstebro: Der er for mange ældre borgere på venteliste til en plads på et plejehjem. Det var begrundelsen for, at en arbejdsgruppe for godt et år siden begyndte at gøre alvor af planerne om at etablere et friplejehjem.

Håbet var, at de første borgere kunne være flyttet ind før jul i år. Men sådan bliver det ikke.

Arbejdsgruppen venter endnu på at kunne starte maskinerne op og begynde byggeriet. Det skyldes blandt andet, at gruppen har måttet se til, mens museets arkæologer i deres udgravning fandt gamle bopladser.

- De skal have gravet det ud og dokumenteret, at det har været der. De har lovet at være færdige med deres del 15. september, så det venter vi selvfølgelig på, siger Ove Lund, der er en fjerdedel af arbejdsgruppen bag friplejehjemmet.


Der er da ikke nogen hemmelighed, at det er penge, vi er trætte af at skulle af med. Men det er sådan lovgivningen er, så det kommer vi ikke udenom

Ove Lund


Samtidig har der været forsinkelser i byrådet.

- Jeg synes måske, der har været lidt for mange undskyldninger fra byrådets side. Der har været for lidt mandskab, så var der corona, og så kunne man ikke nå det inden ferien, siger Ove Lund.

Det nye pejlemærke for en åbning lyder i stedet på 1. oktober 2021.

- Det er vurderingen fra fagfolkene, så det både håber og tror jeg på, siger Ove Lund.

Annonce

Ekstra regning

Det arkæologiske fund koster ikke kun tid for projekt friplejehjem. Det kommer også med en ekstra regning, som arbejdsgruppen bag skal finde.

Regningen lyder på en halv million kroner, og den går til det arbejde, museet skal lave ved udgravningen.

- Der er da ikke nogen hemmelighed, at det er penge, vi er trætte af at skulle af med. Men det er sådan lovgivningen er, så det kommer vi ikke udenom, siger Ove Lund.

Selve projektet koster i underkanten af 60 millioner, og hvor arbejdsgruppen foruden ekstraregningen selv skulle finde 600.000 kroner. Finansieringen er på plads, forsikrer Ove Lund.

- Vi skal blandt andet ud og have søgt nogle fonde, og kan vi ikke finde nok selv, har vi lovning på, at vi kan få lov til at låne dem.

Friplejehjemmet skal ligge ved Alstrup og kommer til at have 30 boliger.

Annonce
Annonce
TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce