Annonce
Holstebro

Ikke alle var enige: Ekstra penge til ny turismesamarbejde

Byrådets økonomiudvalg vil bruge ekstra 150.000 kroner for at fremme turismen i et år, hvor branchen er ekstra presset af lukkede grænser på grund af Covid-19. Det er det nye "Nordvestkysten" samarbejde mellem fem kommuner, hvor Holstebro og Lemvig kommuner er med, som har bedt om flere penge. Arkvifoto: Morten Stricker
Samarbejdet i "Destination Nordvestkysten" startede for blot to måneder siden - men beder nu om ekstra penge fra de fem kommuner. Det har et flertal accepteret - men ikke alle.
Annonce

HOLSTEBRO: Samarbejdet om markedsføring af turisme blandt de fem kommuner i "Destination Nordvestkysten" blev formelt stiftet 3. marts. Men nu beder sekretariatet allerede de fem kommuner, Holstebro, Lemvig, Thisted, Jammerbugt og Hjørring om flere penge.

Begrundelsen er, at turismen er i krise på grund af coronavirus og lukkede grænser - og det gør, at der er behov for nye tiltag.

Holstebro Kommune er blevet bedt om 150.000 kroner ud over de 1.387.500 kroner, som kommunen i forvejen betaler til samarbejdet i år. Og det har flertallet i økonomiudvalget sagt ja til.

- Turismeerhvervet er udfordret i år på grund af covid-19, og derfor er der behov for flere penge, siger borgmester H.C. Østerby.

- Men vi vil følge op på, at de øvrige fem kommuner også betaler, før vi sender pengene, tilføjer borgmesteren.

Andre vil måske argumentere for, at det var bedre at gemme pengene, til der var åbne grænser, så især tyske og norske turister kan komme til området?

- Det kunne man godt sige. Men der er afsat nogle ekstra centrale puljer til at fremme turismen, og det forudsætter, at der også er lokale penge, siger H.C. Østerby.

Annonce

Skal ikke gentage sig

Det er netop med henvisning to puljer fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse på hver 15 millioner kroner, at "Destination Nordvestkysten" har søgt kommunerne om ekstra penge.

Det ene er en "strakspulje", som kræver lokal medfinansiering på 50 procent, og hvor pengene skal gå til straksinitiativer for at fremme salget. Her har har "Nordvestkysten" søgt om 1,25 millioner kroner i statsstøtte.

Den anden er en "destinationspulje", hvor der er søgt om andre 1,25 millioner kroner til udvikling og international markedsføring.

Endelig er der søgt om 500.000 kroner fra en "Danmarkskampagne", som også kræver lokal medfinansiering.

Det er et erklæret mål at lokke flere turister til området, når grænserne åbner igen.

- Destination Nordvestkysten er nyt, og der er behov for at markere området, siger H.C. Østerby.

Kommunen skal fra fra næste år betale 1.850.000 kroner om året til turistsamarbejdet, og her vil borgmesteren ikke betale ekstra.

- Der vil ofte være ekstra udgifter i et opstartsår for en ny organisation, men vi har markeret, at vi ikke vil betale ekstra en anden gang, siger H.C. Østerby.

Søren Olesen (DF), der er formand for erhvervs- og turismeudvalget, stemte imod den ekstra bevilling.

- Jeg synes det er lidt hurtigt at spørge om en efterbevilling i et helt nyt destinationsselskab. Jeg mener godt, vi kunne have fundet pengene internt – eller nøjes med at spørge kommunerne om et mindre beløb, siger Søren Olesen, der selv sidder i bestyrelsen for destination Nordvestkysten.

- Jeg mener bestemt, at vi skal holde hånden under turistbranchen her i coronakrisen, og det gør vi også i Holstebro Kommune, siger Søren Olesen, der selv er i turistbranchen.

- Så jeg ved alt om, hvad det betyder. Men destinationsselskabet har endnu ikke et budget, som er godkendt af bestyrelsen, og pengene bør nok kunne findes indenfor budgettet, siger Søren Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce