Annonce
Lemvig

Ekspert advarer efter fund af store mængder kød i naturen

Her er et billede af Jes Rokkjærs fund nær Gudum i begyndelsen af ugen. Kødet er af uvisse årsager smidt ud i naturen, og det er ikke kun forbudt, det kan også udgøre en fare. Foto: Jes Rokkjær

Man ønsker ikke, at menneskelugt for ulven bliver lig med mad, siger seniorforsker, efter to personer melder om fund af store mængder kød smidt ud i naturen.

Lemvig: Det er først og fremmest miljøsvineri. Dertil kommer, at det teoretisk set kan udgøre en fare, at nogen tilsyneladende smider store mængder kød i naturen.

Thomas Boesdal fra Hjerm kunne lørdag vise billeder af sorte affaldssække fyldt med kød. De var fundet i et skovområde i Klosterheden.

Senere kunne Jes Rokkjær fra Gudum berette om fund af fire "affaldssække med skinker og rygstykker ved Mosevej" nær Gudum. Kødet så "friskt" ud, da han fandt det i begyndelsen af ugen, fortæller han til avisen.

- Fundet i dag i Klosterheden. Det er dybt problematisk, at der henkastes gammelt kød i skoven, vi har vilde dyr, vi på ingen måde ønsker skal lære, at menneskelugt er lig med mad. Hjælp os med at undgå dette i fremtiden, lyder opfordring fra Thomas Boesdal på Facebook-opslaget.

Den advarsel kan seniorforsker ved Aarhus Universitet, Peter Sunde, kun være enig i.

- Nu kender jeg ikke til de konkrete tilfælde, men i henhold til kød i naturen, så kan man selvfølgelig risikere at vænne vilde dyr til lugten af mennesker, forklarer Peter Sunde.

Tidligere har råd fra ulveeksperter blandt andet lydt på, at man ikke må fodre ulve, fordi de så kan vænne sig til mennesker. Det råd gentager Peter Sunde.

- I Tyskland advarer man generelt mod anbringelse af mad i naturen, fordi ulven kan blive det, man kalder fødekonditioneret, altså at den vænner sig til at opsøge mennesker og menneskelig beboelse - og at menneskelugt er lig med mad. Det ønsker man ikke. Overordnet er det en bekymring, siger Peter Sunde, der har en vigtig tilføjelse:

- Det er vigtigt at understrege, at der ikke er forskningsmæssigt belæg for koblingen mellem mad og tilvænning. Vi advarer for en sikkerheds skyld, siger seniorforskeren.

Årsagen til miljøsvineriet kendes ikke. Hos Midt- og Vestjyllands Politi havde man søndag morgen ikke umiddelbart fået en anmeldelse om kød smidt i den vestjyske natur.

- Affald optræder af og til på vores døgnrapport, og jeg kan også mindes, at kød nogle gange har været iblandt, fortæller vagtchef Bjarne Askholm.

Her er et billede af Jes Rokkjærs fund nær Gudum i begyndelsen af ugen. Kødet er af uvisse årsager smidt ud i naturen, og det er ikke kun forbudt, det kan også udgøre en fare. Foto: Jes Rokkjær

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce