Annonce
Biler

Eksklusiv Kia får en mere markant udstråling

Den faceliftede Kia Stinger får en front med multiopdelte full LED-forlygter, der giver et skarpere lys og et slankere udseende. Foto: Kia
Den dyre Kia Stinger får et midtvejsfacelift med diskrete ændringer.
Annonce

Det er ikke hver dag, at du møder en Kia Stinger i trafikken. Topmodellen fra det koreanske mærke er nemlig kun solgt i ganske få eksemplarer herhjemme.

Til gengæld er den store sportslige Grand Tourismo, der fra starten var et designmæssigt statement fra Kia, ikke til at overse, og nu får modellen, der koster fra 600.000 kroner, et mindre midtvejsfacelift, som strammer lidt op på fremtoningen, byder på nye materialer i kabinen samt et opgraderet infotainmentsystem.

Fronten får nye multi-facetterede full LED-forlygter, som giver et skarpere lys og sammen med nyt LED-kørelys giver bilen et mere slankt design.

Bagpå kommer der en ny lyssignatur, der udvides til hele bilens bredde, mens 10 individuelle LED-enheder er arrangeret i et gittermønster, der efterligner udseendet på et skakternet motorsportsflag. Man kan nu også få endnu større udstødningsrør og en mere voldsom diffusor, mens der kommer nye fælge og farver.

Kia Stinger

Blev lanceret i 2017 som et teknologi- og designstatement fra det koreanske mærke. De faceliftede modeller kommer til Danmark ved årsskiftet.
Annonce

Bedre infotainment

Inden døre hæves finish med mere krom, mens bakspejlet bliver rammeløst. Den centrale 10,25-tommer berøringsskærm i den digitale kabine er opgraderet og får højglans finish, mens der nu kan vælges mellem 64 forskellige interiørbelysninger. Her kan også vælges mellem nye typer nappa læder indtræk i sort, rød eller beige.

Det er forholdsvis beskedne ændringer i forhold til de tyske premium-mærker, der typisk opgraderer nærmest halvdelen af bilerne med nye komfort- og sikkerhedssystemer ved midtvejsfacelifts. Kia lover dog, at der kommer nye eller opgraderede motorer, når bilerne lander herhjemme omkring årsskiftet. Her følger også en plug-in-hybrid. De billeder, som importøren har sendt ud, er af den koreanske version, men der ventes ikke at være den store forskel.

Annonce

Image tæller

I dag omfatter motorprogrammet en firecylindret 2,0-liters benzinmotor på 245 hk, en 3,3-liters sekscylindret benzinmotor på 366 hk samt en firecylindret, 2,2-liters dieselmotor på 200 hk.

Kia Stinger blev lanceret i 2017. Den store vogn skulle vise, hvor mærket står teknologisk og især designmæssigt. Den blev overvejende positivt modtaget af motorpressen. Men modellen har det svært i en klasse, hvor mærkeværdi tæller meget.

Det gælder især i Europa, og specielt Danmark. Her er der mere åbenhed i USA, hvor søstermærket Hyundai har pænt succes med luksusbrandet Genesis, som det har været på tale at tage til Europa.

Bagenden rundes af med et bredere LED-lygtebåd og får baglys, der er opdelt i felter. Foto: Kia
Inden døre kommer der opgraderede materialer og forbedret infotainment. Foto: Kia
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce