Annonce
Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Der ligger 242 sommerhuse ved Ejsingholm samt 15 ubebyggede grunde. Kommunen vil flytte andre 135 sommerhusgrunde væk fra Ejsingholm øst, som der ikke er udsigt til, nogen vil byggemodne, men nu får de 20 lov at blive i området. 10 flyttes til Handbjerg Marine og de sidste 105 til Fjand ved Vestkysten. Ill: Holstebro Kommune
En kvote på 20 sommerhusgrunde får alligevel lov at blive ved Ejsingholm, når kommunen flytter 135 sommerhusgrunde væk fra Ejsingholm Øst.

EJSING: Der var lagt op til helt at droppe nye sommerhuse ved Ejsingholm. Men det har økonomiudvalget ændret, så der kommer til at stå en kvote på 20 sommerhusgrunde, som kan bruges, når der er fundet et egnet sted.

- Vi ønsker at sende et signal om, at vi fortsat gerne vil have flere sommerhusgrunde ved Ejsing, hvis der er et behov, og hvis der findes den rigtige placering, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Der har i seks år været udlagt et område med plads til 135 sommerhusgrunde øst for Ejsingholm, men stedet ligger i en lavning og så langt fra Limfjorden, at der ikke har været interesse for at udstykke de 40 hektar.

Kommuner har i dag mulighed for at flytte sådanne områder tilbage til landzoner - og samtidig flytte den ubenyttede sommehuskvote til et andet sted.

Ved Ejsingholm har det ikke været muligt at finde et sted nord for den nuværende sommerhusbebyggelse, delvist på grund af, at et landbrug og beskyttet natur har ligget i vejen.

De ti af de 135 grunde skal efter planen flyttes til Handbjerg Marina i form af husbåde - og altså 20 et andet sted ved Ejsingholm.

Det betyder samtidigt, at der kun flyttes 105 sommerhusgrunde fra kvoten til Fjand - og ikke de 120, der ellers var lagt op til. Oveni har kommunen søgt om 130 sommerhusgrunde hos Erhvervsministeriet fra en ny kvote på 1000 sommerhuse, som alle kommuner kan søge om. Derfor er det meget usikkert, om kommunen får den i den ekstra kvote. Sommerhusgrunde, som også skulle ligge ved Fjand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce