Annonce
Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Der ligger 242 sommerhuse ved Ejsingholm samt 15 ubebyggede grunde. Kommunen vil flytte andre 135 sommerhusgrunde væk fra Ejsingholm øst, som der ikke er udsigt til, nogen vil byggemodne, men nu får de 20 lov at blive i området. 10 flyttes til Handbjerg Marine og de sidste 105 til Fjand ved Vestkysten. Ill: Holstebro Kommune
En kvote på 20 sommerhusgrunde får alligevel lov at blive ved Ejsingholm, når kommunen flytter 135 sommerhusgrunde væk fra Ejsingholm Øst.
Annonce

EJSING: Der var lagt op til helt at droppe nye sommerhuse ved Ejsingholm. Men det har økonomiudvalget ændret, så der kommer til at stå en kvote på 20 sommerhusgrunde, som kan bruges, når der er fundet et egnet sted.

- Vi ønsker at sende et signal om, at vi fortsat gerne vil have flere sommerhusgrunde ved Ejsing, hvis der er et behov, og hvis der findes den rigtige placering, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Der har i seks år været udlagt et område med plads til 135 sommerhusgrunde øst for Ejsingholm, men stedet ligger i en lavning og så langt fra Limfjorden, at der ikke har været interesse for at udstykke de 40 hektar.

Kommuner har i dag mulighed for at flytte sådanne områder tilbage til landzoner - og samtidig flytte den ubenyttede sommehuskvote til et andet sted.

Ved Ejsingholm har det ikke været muligt at finde et sted nord for den nuværende sommerhusbebyggelse, delvist på grund af, at et landbrug og beskyttet natur har ligget i vejen.

De ti af de 135 grunde skal efter planen flyttes til Handbjerg Marina i form af husbåde - og altså 20 et andet sted ved Ejsingholm.

Det betyder samtidigt, at der kun flyttes 105 sommerhusgrunde fra kvoten til Fjand - og ikke de 120, der ellers var lagt op til. Oveni har kommunen søgt om 130 sommerhusgrunde hos Erhvervsministeriet fra en ny kvote på 1000 sommerhuse, som alle kommuner kan søge om. Derfor er det meget usikkert, om kommunen får den i den ekstra kvote. Sommerhusgrunde, som også skulle ligge ved Fjand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce