Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

- Vi tænker hver dag: Er det i dag eller først om et halvt år, at kroen frigives igen, siger Mark Harpøth, der her ses med sin hustru Malene. De er sammen med Bjørn Bitsch og Ashli Williamson ejere af Borbjerg Mølle Kro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
- Jeg appellerer til, at man respekterer afspærringen. Des hurtigere kan politiet vel blive færdig med opklaringen, lyder det fra en af ejerne af Borbjerg Mølle Kro.

Borbjerg: Hvem end der fandt på det gamle mundheld "intet nyt er godt nyt" har tydeligvis ikke ejet en kro. Og da slet ikke én som er brændt ned til jorden.

Mark Harpøth, der er det ene blad i den firkløver, som ejer Borbjerg Mølle Kro, savner "nyt".

- Status er...den samme. Vi ved ingenting, og der er ingenting sket. Vi ringer af og til til politiet for at høre til status dér, særligt med henblik på hvornår kroen frigives igen, men det har man ikke villet sige. Så vi ved absolut ingenting, gentager Mark Harpøth.

Annonce

- Det er mega-frustrerende, konkluderer han.

Med i frustrationen følger dog også en forståelse, understreger han. En forståelse for, at politiet har et arbejde at gøre.

- De har været flinke til at lade mig passe golfbanen, klippe græs og ordne maskinerne, siger han.

Politiet: Andre redskaber

Selvom ejerne ikke hører meget fra politiet, der stadig efterforsker sagen, hører de meget andre steder fra.

- Vi har hørt, at folk siger, området er frigivet igen, og at de har hørt, forsikringspengene er udbetalt til os. De påstande må jeg bare med syvtommersøm hamre igennem, at det simpelthen ikke passer. Kroen er ikke frigivet endnu, understreger Mark Harpøth og kommer med en appel til de interesserede, der besøger området:

- Jeg appellerer til, at man respekterer afspærringen og afholder sig fra uvedkommende færdsel i området. Des hurtigere kan politiet vel blive færdig med opklaringen. Strimlen er der jo af en årsag, og jo før politiet er færdig, des tidligere kan vi begynde arbejdet på kroen igen.

Den mere end 600 år gamle Borbjerg Mølle Kro brændte ned natten til den 12. juli. Alarmen kom fra en gruppe unge mennesker, der holdt til på den anden side af den nærliggende sø. Da brandvæsnet nåede frem, stod kroen dog ikke til at redde.


Det var svært med at finde motivationen de første par måneder efter branden. Der var jeg i kulkælderen. Men jo længere tid der er gået, des mere afklaret er jeg blevet: Der kommer noget igen.

Mark Harpøth, ejer, Borbjerg Mølle Kro.

Politiet har endnu ikke kunnet afsløre en gerningsmand. Men sagen ligger bestemt ikke stille, forsikrer Torben Ladefoged, der er efterforskningsleder for Generel Kriminalitet hos Midt- & Vestjyllands Politi.

- P.t. er der stadig nogle ting i forhold til gerningsstedet, som vi skal undersøgt. Derfor er vi stadigvæk i gang med at vurdere, hvornår Borbjerg Mølle Kro kan frigives igen. Det er en beslutning, der nok først træffes først i det nye år. Der er noget, vi skal have svar på inden, siger Torben Ladefoged, der ellers kan melde om status quo i opklaringen af sagen:

- Sagen går sin gang, og vi har stadig en del materiale, vi skal igennem.

- Det, der generelt gør brandsager af denne karakter svære, er, når så meget er brændt væk. Det er med til at gøre det sværere at løfte bevisbyrden i forhold til, hvad der har antændt noget. Læg dertil at det er sket i et øde område. Men så har vi heldigvis andre redskaber i tasken, vi kan tage i brug, og det er det, vi nu er i gang med, siger Torben Ladefoged.

Annonce

Vi kommer igen

Med til en uopklaret sag følger rygter ofte. Mark Harpøth og de øvrige ejere har også hørt nogle af dem.

- Der er en masse snak, og selvfølgelig hører vi også dumme ting fra folk, som ikke ved noget. Heldigvis er de fleste mennesker dog fornuftige, og vi er helt generelt blevet taget godt imod, siger Mark Harpøth, der melder sig klar til at genopbygge kroen, når han får lov:

- Det var svært med at finde motivationen de første par måneder efter branden. Der var jeg i kulkælderen. Men jo længere tid der er gået, des mere afklaret er jeg blevet: Der kommer noget igen, men spørgsmålet er hvad? Konceptet har vi arbejdet på i al denne tid, hvor vi ikke har kunnet lave andet, og jeg kan godt afsløre, at det bliver noget med traktement at gøre. Jeg er helt overbevist om, at vi vender tilbage - at vi kommer op på hesten...eller elefanten igen, siger ejeren med henvisning til elefanterne, der var en af kroens vartegn.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce