Annonce
Danmark

Ejer af presset hotelkæde: Hjælpepakke kommer til at redde stillinger

"En total nedsmeltning", kalder hotelejer Jan Milling hotelbranchens situation i coronakrisen. Han tror, at ny hjælpepakke til fyringstruede kommer til at redde stillinger, men er stadig usikker på, hvad det betyder for hans egen hotelkæde. Arkivfoto: Kim Rune
Regeringens nye hjælpepakke til fyringstruede og virksomheder kommer til at redde stillinger i hotelbranchen, vurderer ejer af hotelkæden Milling Hotels. Hotelkæden har brug for at holde fast på sine ansatte, men det er til gengæld uvist, om der overhovedet er råd til at betale 25 procent af deres løn.

Erhverv: Regeringens nye hjælpepakke kommer til at redde stillinger. Men det er højst usikkert hvor mange, og om det kommer til at gøre en afgørende forskel.

Sådan lyder hotelejer Jan Millings vurdering af regeringens nye hjælpepakke, der blev præsenteret søndag, og som tilbyder lønkompensation til de virksomheder, der er presset økonomisk af coronavirus. Det er nemlig usikkert, om hotelkæden overhovedet har nok ordrer i bogen til at betale de 25 procent af medarbejdernes løn, som virksomhederne selv skal bidrage med, når medarbejderne sendes hjem, mener Jan Milling, som ejer hotelkæden Milling Hotels med i alt 10 hoteller i på Fyn og i Jylland.

Hjælpepakken, der er indgået af regeringen og arbejdsmarkedets parter, indebærer, at virksomheder kan få lønkompensation for op til 75 procent af medarbejdernes løn, hvis virksomheden vælger at hjemsende medarbejderne i stedet for at fyre dem.

- Det kommer til at modvirke fyringer i hele branchen generelt. Men nu skal vi finde ud af, hvad vi kan bruge det til, og hvis der ikke er en eneste kunde i forretningen på mandag, så er det næsten ligegyldigt det hele, siger han.

Annonce

Mange ubesvarede spørgsmål

Helt konkret peger Jan Milling på, at det ifølge ham er usikkert, om Milling Hotels overhovedet vil være i stand til at betale 25 procent af lønnen for medarbejdere, som man ellers potentielt ville være tvunget til at afskedige.

Og så er der stadig en række ubesvarede spørgsmål i aftalen, som gør det svært for ham at vurdere, hvad hans hotelkæde helt konkret kan bruge hjælpepakken til.

- På nuværende tidspunkt aner jeg ikke, hvad der er op og ned på det, og hvad vi skal gøre nu. Jeg har slet ikke overblikket endnu, siger Jan Milling og fortsætter:

- Kan man bruge to forskellig ordninger i samme virksomhed? Det er sådan noget, vi er nødt til at finde ud af, siger han med henvisning til, at 3F og Dansk Erhverv tidligere på ugen lavede en aftale, der betyder, at medarbejdere kan hjemsendes i hotel- og restaurationsvirksomheder uden løn. En aftale, der indtil videre gælder frem til 29. marts. Regeringens nye hjælpepakke gælder til og med 9. juni.

Skal bruge medarbejdere

Selvom han endnu er usikker på, hvor meget gavn Milling Hotels får af den nye aftale, roser han initiativet.

- Det er rigtig godt for mange virksomheder med lidt i bøgerne, og som har lidt at lave endnu. Men vores branche er jo total nedsmeltet, siger hotelejeren, der meget gerne vil beholde sine medarbejdere.

- Vi skal bruge medarbejderne på den anden side af det her. Så det er vigtigt at kunne holde på alle medarbejderne, hvis vi kan.

Han forventer mandag morgen sammen med sine ledere at have fundet svar på, hvordan hotelkæden konkret vil reagere på regeringens hjælpepakke.

- Jeg vil glæde mig til at finde ud af sammen med mine ledere, hvad vi reelt kommer til at gøre, siger han.

Milling Hotels har hoteller i Aarhus, Aalborg, Odense, Kolding, Middelfart og Maribo.

Den nye aftale gælder for lønmodtagere på alle de private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af coronakrisen og derfor står overfor at skulle varsle afskedigelser for mindst 30 procent eller mere end 50 ansatte

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce