x
Annonce
TTH Herrer

EHF aflyser alle klub- og landskampe i håndbold i en måned

TTH mangler stadigt at spille to kampe i årets EHF Cup, men begge er nu udsat som følge af sundhedssituationen. Foto: Johan Gadegaard
Håndboldlandskampe og kampe i Champions League bliver ikke afviklet den næste måned, skriver EHF.

Holstebro: Alle europæiske klub- og landskampe i håndbold er aflyst frem til 12. april. Det skriver Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

- Beslutningen er taget i lyset af udviklingen i spredningen af Covid-19 på tværs af Europa og for at beskytte fansene, spillerne, trænerne og de ansattes helbred, skriver EHF.

Aflysningen indebærer blandt andet Champions League hos mænd og kvinder, EHF Cup-kampe og kvalifikationen til kvindernes EM-slutrunde i december. Sidstnævnte er Danmark allerede garanteret en plads ved, da Danmark er værtsland sammen med Norge.

De danske håndboldkvinder skulle have spillet to testkampe mod Brasilien 28. og 29. marts, den ene af dem i Holstebro, men allerede torsdag meddelte Dansk Håndbold Forbund (DHF), at de kampe var aflyst.

Kampene skulle have været de første under den nye landstræner, Jesper Jensen, der i starten af marts blev udpeget som afløser for Klavs Bruun Jørgensen.

Jesper Jensen, der også træner Team Esbjerg, skulle sammen med klubben også have spillet Champions League-kvartfinaler mod Budućnost fra Montenegro 5. april og 12. april. De kampe er også udsat. Det samme er Aalborg Håndbolds to ottendedelsfinaler i herrernes Champions League mod Porto, der skulle have været spillet 21. og 29. marts.

Annonce

Udskyder to TTH-kampe

Udmeldingen får også betydning for TTH Holstebro, der skulle have spillet de to sidste kampe i EHF Cuppens gruppespil den 22. marts og 29. marts.

Der er tale om en hjemmekamp mod spanske Liberbank Cuenca og en udekamp hos tyske Rhein-Neckar Löwen. Begge kampe er indtil videre udskudt på ubestemt tid.

Foruden de internationale kampe er den hjemlige liga også sat på pause. Alle danske ligakampe er aflyst de kommende to uger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce