Annonce
Sport

Efterspørgsel på kunstgræsbaner: Regn presser fodboldopstarten

Fodboldbanerne har fået masser af regnvand, og det har tvunget flere klubber til at søge mod kunstgræsbanerne for at kunne træne, inden turneringskampene begynder. Foto: Morten Stricker
De store mængder regn har fået flere fodboldklubber til at søge mod kunstgræsbanerne for at undgå at skulle sparke opstarten til hjørne.

Nordvestjylland: Startfløjtet til årets første seriekampe nærmer sig med hastige skridt. Men som vejret har artet sig, kan det blive en mudret oplevelse, hvis ikke kampene kan afvikles på kunstgræs.

De store mængder nedbør har skyllet flere klubber væk fra deres egne baner og tvunget dem til at træne hos nogle af de naboer, der har kunstgræsbaner.

Men der er ikke plads til alle på de eftertragtede kunstgræsbaner, og det betyder, at nogle skal på den anden side af kommunegrænsen, hvis de vil have lidt fodbold i benene, inden sæsonen begynder.

- Holstebro var allerede fuldt booket, og Mejrup havde kun en tid fredag aften, så vi har været nødt til at rykke træningen til Aulum, fortæller Flemming Lynggaard, der er formand og træner for serie 4-holdet i Tvis Fodbold.

Deres egne baner står ifølge Flemming Lynggaard under vand, og derfor var man nødt til at finde en kunstgræsbane, hvis ikke fodboldopstarten skulle drukne.

- Det fungerer fint nok, men det er da træls, at vi skal ud og bruge penge på det. Det er jo ikke helt gratis at leje sådan en bane, siger Flemming Lynggaard.

Annonce
Der er jo ikke meget sportslig værdi i at spille på banerne, som de er nu, så vi må håbe på, at regntiden snart får en ende.

Keld Østergaard, fodboldtræner i Lemvig GF.

Nervøs for turneriningsstart

En af de klubber, der har en god aftale om fodbold på kunstgræs, er Lemvig GF. Her gør seniorholdene sig klar til turneringsstart på kunstgræsbanen på Nørre Nissum Efterskole.

Derfor har regnen ikke haft den store indflydelse på opstarten, men Keld Østergaard, der træner klubbens serie 2-hold, er spændt på, hvordan det kommer til at blive, når turneringen går i gang.

Lemvig GF har reserveret kunstgræsbanen til deres første turneringskamp, og weekenden efter skal de til Herning, hvor underlaget også er kunstgræs. Men klubben kan ikke være sikker på at undgå at få rigtigt græs under fødderne, inden vejrguderne begynder at dele ud af noget mere fodboldvenligt vejr.

- Der er jo ikke meget sportslig værdi i at spille på banerne, som de er nu, så vi må håbe på, at regntiden snart får en ende, siger træneren.

Må sige nej til henvendelser

I Mejrup GU kan de glæde sig over at have en kunstgræsbane til rådighed, og den bliver brugt flittigt. Faktisk må klubben sige nej til nogle af de henvendelser, der kommer fra andre fodboldklubber, fordi der ikke er ledige tider på banen.

- Vi får flere forespørgsler, end vi plejer, også fra klubber udenfor lokalområdet. Men vi skal også selv bruge den, så selvom vi meget gerne vil hjælpe de andre, må vi sige nej til nogen, siger formand for Mejrup GU, Casper Christensen.

I Mejdal-Halgård har man valgt at vente med at starte op, til at banerne igen kan bruges. Det betyder, at fodboldspillerne i første omgang må vente med at snøre støvlerne til et par uger inde i marts.

- Det er da træls, ingen tvivl om det. Men det er sådan det er, og det er bedre at lade vær med at bruge vores baner, når de er så våde, som de er, siger Carsten Jakobsgaard Jespersen, der er formand i Mejdal-Halgård Fodbold.

Klubbens seniorspillere har kunnet træne på kunstgræsset i Mejrup, og det er ikke ualmindeligt for opstarten. Det har dog været mere nødvendigt i år, og klubbens formand har mærket, at der har været mere rift om tiderne hos naboklubben.

Det kan godt være, at det ser fint ud, men nogle af banerne er så sumpede, at de vil blive ødelagte for sæsonen, hvis man spiller på dem nu. Sådan lyder vurderingen fra Kaj Bech, der står for vedligeholdelsen af banerne. Foto: Morten Stricker

Ikke noget at gøre

Det er ikke ualmindeligt, at fodboldbanerne på denne tid af året får en hård medfart på grund af det våde vejr, men siden efteråret har der været åbnet ekstra meget for sluserne. Det betyder også, at Kaj Bech, der står for vedligeholdelsen af Holstebro Kommunes baner, ikke har kunnet stille meget op.

- Det er en stor udfordring, og det er meget værre, end det plejer at være. Vi tjekker op på banernes dræn, men ellers kan vi ikke gøre så meget, siger Jens Hummelmose, der er teamleder for græs ved Kaj Bech.

Der er også steder, hvor man godt kan gå ombord i fodboldbanerne uden at skulle drible rundt i store vandpytter. Men selvom banerne kan bruges, kan det være en fordel at holde sig fra dem, mener Jens Hummelmose.

- Det er vigtigt, at klubberne er klar over, at hvis man spiller på dem nu i det her vejr, kan de være ødelagte for resten af sæsonen, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce