x
Annonce
Holstebro

Efterskolernes Aften giver afklaring

Mange unge, der deltager i Efterskolernes Aften, har allerede bestemt sig, inden de tager til Efterskolernes Aften, så de skal bare bekræftes i deres fornemmelse. Pr-foto

9. januar er det Efterskolernes Aften, hvor unge kan kigge nærmere på deres måske kommende efterskole.

Nordvestjylland: 9. januar bliver Efterskolernes Aften afholdt på tværs af landets efterskoler og også i Nordvestjylland. Denne aften kan du få rundvisninger på efterskolerne, men en ny undersøgelse fra CompanYoung viser, at 53 procent af 5.000 efterskoleelever allerede helt eller næsten afklarede om deres valg af efterskole, inden de besøger en efterskole for første gang.

Mange unge tager derfor ikke længere til Efterskolernes Aften for at se om skolen er relevant for dem. De tager dertil for at blive bekræftet i deres beslutning. En årsag til, at flertallet af de unge virker afklarede, før de besøger en efterskole, er ifølge Rasmus Lindgaard, team leader for insight i CompanYoung, at efterskoler i dag bruger flere ressourcer på at synliggøre sig selv på sociale medier og eget website, og denne digitale tilstedeværelse har gjort det lettere for unge at vælge en efterskole.

Annonce

Unik atmosfære

- Med internettets fremkomst er det blevet lettere for unge at forstå virkeligheden på skolerne uden at have været der i virkeligheden. At gå til åbent hus arrangementer er derfor ikke længere en nødvendighed for at vide om efterskolen er et match, siger han i en pressemeddelelse. - Det er vigtigt, at åbent hus arrangementer ikke blot bliver en gentagelse af den information, som de unge selv kan finde på nettet. Efterskoler må derimod skabe en unik atmosfære til arrangementerne, som de besøgende kun kan opleve ved at være der fysisk, fortæller Rasmus Lindgaard fra CompanYoung.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce