Annonce
Sport

Efterskole i tættere samarbejde med blandt andet Skjern Håndbold: 20 pladser reserveres til elever, der træner på et seriøst niveau

For 16 år siden blev et på det tidspunkt uformelt samarbejde mellem Dejbjerglund Efterskole og Skjern Håndbold. Foto: Dejbjerglund Efterskole
- Fra efterskolens side vil naturligvis gerne gøre, hvad vi kan for, at de unge mennesker bliver her i kommunen og ikke tager til eksempelvis Ikast eller Oure for at blive bedre håndboldspillere, forklarer forstander Kjeld Lykke Christiansen.

Dejbjerg: Dejbjerglund Efterskole har indgået et mere formelt samarbejde med blandt andet Skjern Håndbold og Stauning/Dejbjerg U&I, hvilket betyder øremærkede pladser til elever, som dyrker håndbold eller spring på et seriøst niveau.

- Allerede fra næste skoleår har vi som noget nyt reserveret pladser til elever, som gerne vil have ekstra træning indenfor springgymnastik. De vil få mulighed for at indgå i et klubsamarbejde, hvor der vil være fokus på talentudviklingen, siger forstander Kjeld Lykke Christiansen.

Efterskolen har plads til 136 elever, hvoraf der fremover vil være 20 pladser reserveret til elever, som har en specifik idrætsinteresse i skolens idrætsprofil fag: Gymnastik, håndbold, fodbold og golf.

Annonce

Håndboldaftalerne har fungeret i mere end 16 år, og fodboldaftaler begynder at tage form og vil blive udviklet i løbet af de kommende par år.

- Vi er i en god dialog med Ringkøbing IF. Helt konkret kører vi talenttræning her i sensommeren og efteråret hver onsdag aften, fortæller forstanderen.

Tanken er, at de 20 klubtrænings-elever fra Dejbjerglund Efterskole er på efterskole på lige fod med de øvrige elever, men de vil få muligheden for at deltage i et samarbejde mellem efterskoletræning og klubtræning i et talentudviklingsprogram med op til fire træningspas om ugen.


Allerede fra næste skoleår har vi som noget nyt reserveret pladser til elever, som gerne vil have ekstra træning indenfor springgymnastik.

Kjeld Lykke Christiansen, forstander på Dejbjerglund Efterskole


På den måde vil skolen forsøge at skabe en kombination af et alment efterskoleår med ambitiøse idrætsmål.

Sidste forår var seks fodboldspillere tilknyttet Ringkøbing IF ved siden af efterskolelivet. Foto: Dejbjerglund Efterskole

- Vi har oplevet en øget interesse for et almindeligt efterskoleår suppleret med et tilhørsforhold til den seriøse klubtræning med et højt idrætsligt niveau. Jeg er også sikker på, at tre-fem elever, der er på et højere niveau rent idrætsmæssigt, vil være med til at hæve niveauet for de andre og samtidig være med til at hæve arbejdsglæden, fortæller Kjeld Lykke Christiansen.

Udnytte de oplagte idrætsgrene

I indeværende skoleår er der som eksempel 27 drenge og piger, som samarbejder med Skjern Håndbold.

Sidste år startede 10 springelever og 12 "dansepiger" i samarbejde med den lokale gymnastikforening Stauning/Dejbjerg U&I.

Sidste år startede 10 springelever og 12 "dansepiger" i samarbejde med den lokale gymnastikforening Stauning/Dejbjerg U&I. Foto: Dejbjerglund Efterskole

Sidste forår var seks fodboldspillere tilknyttet Ringkøbing IF ved siden af efterskolelivet. Desuden var tre elever i et tættere samarbejde med Dejbjerg Golfklub.

Det er den interesse, efterskolen nu lægger i mere formelle rammer og specifikt øremærker nogle pladser til.

- Hele idéen er at udnytte de idrætsgrene, som er oplagte i nærområdet. At skabe et samarbejde på tværs og generelt styrke idrætsområdet både på efterskolen og i det lokale klubliv. Fra efterskolens side vil naturligvis gerne gøre, hvad vi kan for, at de unge mennesker bliver her i kommunen og ikke tager til eksempelvis Ikast eller Oure for at blive bedre håndboldspillere, forklarer Kjeld Lykke Christiansen.

I øvrigt er det ikke sådan, at de 20 elever, der er reserveret plads til, bliver håndplukket fra skolens side.


Fra efterskolens side vil naturligvis gerne gøre, hvad vi kan for, at de unge mennesker bliver her i kommunen og ikke tager til eksempelvis Ikast eller Oure for at blive bedre håndboldspillere.

Kjeld Lykke Christiansen, efterskoleforstander


- Hvis for eksempel en håndboldspiller gerne vil spille i Skjern, er det sådan, at spilleren først får en snak med Skjern Håndbold. Falder den snak positivt ud, kan den unge mand kontakte efterskolen, hvis han gerne vil på efterskole og samtidig træne håndbold på højt niveau i Skjern, forklarer forstanderen.

Annonce
Holstebro

SFO-ledere peger på flere forklaringer: De yngste børn strømmer til sfo'erne - de ældste siver

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Sport For abonnenter

Fløjspiller efter nederlag: - Ville gerne have haft to point med hjem fra min gamle hjemmebane

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Holstebro

Vil have drøftet mængden af lukkede punkter: For at være helt ærlig, havde jeg ikke spekuleret over det

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Andrea West skuffede fælt

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Struer

Ny genbrugsplads skal være klar i slutningen af maj næste år

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Døde insekter var med til at give sur smiley: Jeg synes, at de var hårde ved mig

Annonce