Annonce
Holstebro

Efterskole havde ellers holdt stand: Smittetilfælde på kontoret

Staby Efterskole har registreret to tilfælde af covid-19 blandt kontoransatte. Derfor skal elever og personale testes. Genrefoto: Mads Dalegaard
Annonce

Staby: Det er lykkedes at holde covid-19 fra døren blandt eleverne på Staby Efterskole.

Den status står stadig ved magt, men smitten er dog kommet indenfor. To ansatte på kontoret er konstateret smittet onsdag og torsdag i sidste uge.

- Alle de elever, der var her i weekenden, blev kørt til test i Mejrup, forklarer forstander Anders Boll Mikkelsen.

I Mejrup holdt der i weekenden testvogne, som ikke krævede tidsbestillinger, og resultater fra lørdagens prøver har hidtil været negative. 90 elever fik foretaget en test.

- Vi føler, vi har ret meget fat om situationen. Lige nu har vi i hvert fald hovedet oppe og benene nede. Vi kan fortsat drive efterskole, forsikrer forstanderen, der selv er en af dem, der nu frivilligt er gået i karantæne, fordi han har været i nærheden af kontorpersonalet.

Nogle få elever, der har været i nærheden af de to smittede, er sendt hjem med henblik på at blive testet. De øvrige elever er blevet opfordret til at tage en test og først komme igen, når der er et negativt svar. Der går i alt 180 elever på Staby Efterskole.

- Vi har endnu ikke haft smittede elever i dette skoleår, og det, håber vi, kan vare ved. Indtil videre klarer vi os med klasseundervisning og fjernundervisning, siger Anders Boll Mikkelsen.

Forstanderen vurderer, at en nogenlunde normal hverdag tidligst kan komme onsdag, men eftersom efterskolen har en kort uge, ser han det for mest sandsynligt, at alt er som vanligt igen på søndag - såfremt alle får negativt svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce