Annonce
Holstebro

Efterskole har fremgang på 50 procent

Rasmus Kilsmark har haft travlt med at vise nye elever rundt på Rydhave Slots Efterskole. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter at have været helt nede og vende med risiko for lukning har Rydhave Slots Efterskole for alvor fået vendt skuden. Også på de øvrige lokale efterskoler går det godt - coronakrisen på trods.
Annonce

Nordvestjylland: - Det er jo helt vildt.

Lyder kommentaren fra forstander Rasmus Kilsmark, Rydhave Slots Efterskole.

Efterskolen kan mønstre en fremgang på 50 procent i antallet af elever, når de møder ind på efterskolen søndag. I sidste sæson havde efterskolen 82 af slagsen.

- Med en elev skrevet op her til morgen er vi 119, og vi har to rundvisninger i ugens løb, så vi er meget glade, siger forstanderen.

For nogle år siden var skolen i direkte krise og risikerede lukning. Men satsning på nye linjer og bedre markedsføring har givet bonus.


Motocross-linjen har vi måttet udvide i flere omgange. Nu er der 23 på linjen, og så er der simpelthen ikke plads til flere

Rasmus Kilsmark, forstander Rydhave Slots Efterskole


- Vores nye linje med "ung i en global verden" er en succes, fortæller Rasmus Kilsmark, men de traditionelle linjer med e-sport og motocross går fortsat godt.

- Motocross-linjen har vi måttet udvide i flere omgange. Nu er der 23 på linjen, og så er der simpelthen ikke plads til flere, siger han.

Det er også lykkedes at få gang i en håndboldlinje, hvor Rydhave Slots Efterskole etablerer et samarbejde med TTH Holstebro.

Rasmus Kilsmark blev konstitueret som forstander i december 2019 og udnævnt et halvt år senere.

Han har netop styrket skolens organisation ved at ansætte skolens erfarne lærer Mette Mikkelsen som viceforstander.

Annonce

Fuldt hus

Idrætsefterskolen Lægården, Holstebro, åbner også søndag, og her er der fuldt hus med 184 elever, oplyser forstander Ole Dommer.

- Det er to færre end sidste år, fordi det passer bedre med skolens indretning, fortæller han.

Efterskolen er i det forløbne år blevet opdateret med nyt køkken, ny spisesal og blevet bedre bundet sammen med glasgange.

På Husby Efterskole og Staby Efterskole har man haft fyldt op siden foråret. Og det er begge steder godt tilfredse med. Selvom sidstnævnte har et overtal af piger – 115 mod lige knapt 70 drenge.

- Vi ville da gerne have lige mange af hver, men dynamikken kan nu sagtens blive god alligevel, siger forstander Anders Boll Mikkelsen.

Begge efterskoler har med nervøsitet fulgt udviklingen i coronanedlukningen. For ville pandemien også ramme optaget? Det har heldigvis ikke været tilfældet.

- Der bliver selvfølgelig nogle ændringer. For eksempel spiser eleverne i to hold. Når vi skal samles bliver det i multihallen, hvor der er lidt mere plads og vi følger hele tiden med i retningslinjerne, siger Anders Boll Mikkelsen, der denne uge er ved at gøre klar til rykindet den 12. august.

Annonce
Annonce
Struer

Igen-igen: Indbrud på Stentofterne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce