Annonce
Lemvig

Opdateret: Eftersøgning uden resultat

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Mandag morgen var en større eftersøgning igang i Lemvig Havn efter en person, der muligvis var faldet i havnen

Lemvig: Politiet indstillede tidligt i dag til morgen eftersøgningen efter en person, der muligvis er faldet i havnen i Lemvig. På trods af en større eftersøgning med både redningshelikopter, redningsvæsenet, politi og brandvæsen lykkedes det ikke at finde tegn på en ulykke lige som ingen i dag til morgen var meldt savnet.

Eftersøgningen blev sat i værk i dag til morgen, da en lastvognchauffør hørte en person, der råbte om hjælp. Stemmen lød til at komme fra havneområdet, og derfor slog han alarm til politiet.

Frygten var, at en person i nattens løb har været på havnen for at sikre sig, at et fartøj kom godt gennem nattens storm og så var faldet i vandet. Derfor valgte politiet at sætte det store apperat i gang og alarmede klokken 04.05 redningsstationen i Thyborøn, der sejlede til havnen i den lette redningsbåd for at gennemsøge havneområdet. Også politi og brandvæsen deltog i eftersøgningen, ligesom en redningshelikopter med varmefølsomt udstyr på et tidspunkt svævede i luften over havnen i håb om at finde livstegn.

Eftersøgningen gav dog ikke noget resultat, og derfor er eftersøgningen igen afblæst. Redningsbåden fra Thyborøn valgte dog at blive i havnen indtil det blev lyst for at lave en sidste runde i havnebassinet, men det var også forgæves.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

112

Mobiltelefonen afslørede 31 hash-kunder

Annonce