Annonce
112

Efterlysning: Han advarer mod udlændinge, men noget tyder på, at han selv er problemet

Genrefoto: Michael Bager
Politiet vil gerne i kontakt med mand, der har et særligt kendetegn i form af et ar under det ene øje.

Ulfborg: Det kan være velment.

Mistanken kredser sig nu om det modsatte.

Uanset hvad så vil Midt- og Vestjyllands Politi gerne tale med en mand, der onsdag huserede i Ulfborg, nærmere bestemt i Holmegade.

- Her gik en mand rundt i lejligheder og rettede henvendelse til ældre om, at der var udlændinge i området, og at man skulle passe på, forklarer politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

- Men det var nok nærmere ham, man skulle passe på, for i en lejlighed manglede der i hvert fald 3000 kroner efter mandens besøg, tilføjer han.

Manden beskrives som dansk af udseende, 187 centimeter høj, 30-40 år, muskuløs, sort, kort hår - og så havde han et særligt kendetegn: Et ar på kinden under det ene øje.

Under onsdagens rundtur var manden iført en sort trøje, sorte bukser og "træsko-lignende sko".

- Han har givet udtryk for at ville hjælpe, men noget tyder på, at det ikke har været nogen speciel god hjælp. Og selv hvis han virkelig har villet hjælpe, fordi han har kendskab til nogen, man skal passe på, så vil vi også gerne tale med ham om det, siger Knud Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce