Annonce
Holstebro

Mangler lokalt sted at træne 'suicide no hander': Dirtjumpers efterlyser jord til flyvehop

Det er adrenalinsuset ved at komme op i højden, man jagter i dirtjumping. Her billede fra Silkeborg Bikepark.
Et hold af såkaldte dirtjumpers efterlyser nu et område, de må bygge på. De vil have lavet en dirtjump-bane ved Holstebro, så de slipper for turen til Viborg.
Annonce

Holstebro: Gennem de seneste år er kilometervis af mountainbikespor blevet skabt i plantagerne omkring Holstebro. Men for en "mountainbike-tosse", som Rasmus Skovbo, er det ikke nok at køre i hurtigt tempo gennem et spor. Han mangler flyvehops. For det er tiden i luften, det handler om, når man kører dirtjump.

- Det fede ved sporten er jo det at få kontrol med cyklen i luften og at kunne udvikle sine tricks. At kunne lave "suicide no hander", tail whip og bar spins. Det er det, der er fedt, siger den 31-årige elektriker fra Holstebro.

Og skal man have dén oplevelse med, skal man i dag til Viborg eller Silkeborg, hvor der ligger henholdsvis en dirtjump-bane og en såkaldt bikepark. Skatehallen på Slagteriet har han også forsøgt sig med.


Vi står selv for leje af maskiner, udgifter til at bygge banen og det at oprette en forening. Vi mangler bare området. Ved kommunale plantager er der restriktioner på, hvor højt man må bygge, men hvis det er på privat grund, må man jo selv bestemme

Rasmus Skovbo, dirtjump-entusiast


- Men hallen er bare lavet mest til skateboards, siger han og fortæller videre:

- Der blev bygget en bane i Nibsbjerg, som var velfungerende. Men da den blev bygget uden tilladelse, blev den meldt til kommunen og lukket ned. Og det var egentlig en skam, for den var virkelig velfungerende, siger Rasmus Skovbo.

Det er en dirtjump-bane, som denne i Viborg, de lokale holstebroere vil lave.

Han ærgrer sig nu over, at der i Holstebro og omegn ikke eksisterer en dirtjump-bane, som han og de andre dirtjump-interesserede i lokalområdet kan bruge.

- Vi er en 25-30 stykker, og vi er oftest nødt til at tage ud af byen for at finde baner. Men det er jo egentlig ærgerligt, når vi nu har så god natur her, siger han.

Annonce

Mangler jorden

Derfor efterlyser han og resten af de interesserede nu noget jord, de kan få lov at bygge på:

- Vi står selv for leje af maskiner, udgifter til at bygge banen og det at oprette en forening. Vi mangler bare området. Ved kommunale plantager er der restriktioner på, hvor højt man må bygge, men hvis det er på privat grund, må man jo selv bestemme, siger han.

Derfor håber holdet af "dirtjumpers" nu, at et lokalt firma eller lodsejer har noget jord, de må enten få - eller leje.

- Vi er åbne for muligheder. Og vi tror, at hvis man ellers laver banen rigtigt, så kan den sagtens lokke folk til fra hele Danmark, siger Rasmus Skovbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce