Annonce
Holstebro

Efterlyser bedre opsyn med rygere

Kunne vi gøre mere og andet, end vi gør, for at forhindre dødsbrande i Holstebro Kommunes plejeboliger? FOA Holstebro mener, at bedre normeringer er løsningen, så personalet kunne gå med udenfor, hver gang en beboer ønsker at ryge. Genrefoto
Personalet i kommunens plejecentre gør alt, hvad de kan for at undgå, at ældre dør grundet cigaretrygning, men er det nok?

Holstebro: Tirsdag døde en 80-årig kvinde i Plejeboligerne Beringshaven grundet cigaretrygning i sin lejlighed.

Det er ikke første gang, at det sker, men det får ikke næstformanden i Ældrerådet, Mette Bille, til at efterlyse et totalt rygeforbud i Holstebro Kommunes plejeboliger.

- Den vej er kommunen jo gået i forhold til dagplejehjem. Men her er det svært, synes jeg, fordi det i så fald bør gælde alle i egen bolig - ikke bare i plejecentre - men alle i Holstebro og alle i hele Danmark, siger Mette Bille.

Hun peger i en anden retning i forhold til at undgå fremtidige dødsbrande.

- Der er ingen gylden løsning. Men i hvert fald skal plejepersonalet være mere opmærksom på de beboere, der ryger. De kender jo de ældre og ved, hvornår de ryger. Er det efter morgenmanden eller efter frokosten? Er det hele tiden, siger Mette Bille.

Heller ikke formanden for FOA Holstebros social- og sundhedssektor, Tanja Nielsen, mener, at man kan tage de ældres ret til at ryge i deres lejligheder fra dem. Det er heller ikke en mulighed at lade de ældre ryge i fællesrummene, da det ville gå ud over de øvrige borgere og personalet.

- Hvis vi til gengæld havde flere ressourcer, kunne vi tage dem med ud og ryge i et rygeskur, og så havde situationen måske været anderledes, siger Tanja Nielsen.

Jens Kristian Hedegaard (V), formand for socialudvalget, henleder opmærksomheden på, at der ikke er er blevet skåret ned på normeringen siden 2016. Han anerkender dog, at beboerne i kommunens plejeboliger generelt er dårligere end tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce