Holstebro

Efter uheld med kran: Beredskabet måtte fjerne 18 meter midterrabat

Torsdag eftermiddag blev en håndfuld personer sigtet, fordi de kørte bil, mens de filmede en kæmpe kran, der var væltet ud på Holstebromotorvejen. Andre bilister brokkede sig over at holde i kø. "Det er ikke i orden", lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Holstebro: En håndfuld personer er sigtet for at køre bil og bruge deres mobiltelefon, da de filmede en væltet kran på Holstebromotorvejen torsdag eftermiddag.

- Det er bare ikke i orden, at man filmer uheldet. Jeg synes egentligt, at mit tweet siger det hele, sagde vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Udover de fem, som blev sigtet for at bruge deres mobiltelefon, mens de kørte bil, kommer Midt- og Vestjyllands Politi også med en større kritik af, at folk ringede og brokkede sig over, at de sad for længe i kø efter uheldet.

- Jeg ved ikke, hvad det ligner. Jeg forstår godt, at folk har travlt, men vi lukker jo ikke motorvejen for sjov. Det handler om sikkerhed, når vi vælger at gøre det, sagde Ole Vanghøj.

Holstebromotorvejen blev spærret i begge retninger omkring klokken 16:30, da en stor kran væltede og lagde sig på tværs af motorvejen, hvorefter man ledte bilister af motorvejen ved Aulum.

Knud Lauritsen fra lokalpolitiet i Holstebro fortæller, at kranvognen væltede, da den kom i slinger. Kranvognen, som vejer 50 ton, spildte ved uheldet mellem 50 og 100 liter dieselolie. Det betød, at beredskabet måtte grave 18 meter midterrabat op, da det var stærkt forurenet.

Motorvejen var lukket til ud på natten, da kranen skulle rejses, og motorvejen herefter skulle repareres.

- Der er skader på vejbelægningen og på autoværnet, som skal ordnes, inden vi kan åbne motorvejen igen, sagde Ole Vanghøj.

Ej fra BMS

Det forlød i første omgang, at kranen var fra BMS i Tvis, men det er ikke korrekt.

- Der var utrolig mange, som ringede, fordi de troede, at det var vores kran. Derudover ringede flere fra vores bestyrelse, som jeg skal orientere, hvis vi er en del af et uheld, men jeg kunne berolige dem alle, sagde direktør Fin Vandborg.

Før den væltede kran kunne løftes væk, krævede det, at man fik rekvireret to mobilkraner. De kom fra Tvis-firmaet.

- Det er noget af det absolut tungeste, der findes i Danmark, så det kommer til at tage nogle timer at få bjærget den kran, sagde Fin Vandborg.

Holstebromotorvejen var klar til morgentrafikken. Der skete ikke nogen personskade ved uheldet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De sov et nyt sted hver måned

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Fik oversprayet sin bil og sprættet dæk op

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Annonce