Annonce
Holstebro

Efter uheld med kran: Beredskabet måtte fjerne 18 meter midterrabat

Torsdag eftermiddag blev en håndfuld personer sigtet, fordi de kørte bil, mens de filmede en kæmpe kran, der var væltet ud på Holstebromotorvejen. Andre bilister brokkede sig over at holde i kø. "Det er ikke i orden", lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Holstebro: En håndfuld personer er sigtet for at køre bil og bruge deres mobiltelefon, da de filmede en væltet kran på Holstebromotorvejen torsdag eftermiddag.

- Det er bare ikke i orden, at man filmer uheldet. Jeg synes egentligt, at mit tweet siger det hele, sagde vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Udover de fem, som blev sigtet for at bruge deres mobiltelefon, mens de kørte bil, kommer Midt- og Vestjyllands Politi også med en større kritik af, at folk ringede og brokkede sig over, at de sad for længe i kø efter uheldet.

- Jeg ved ikke, hvad det ligner. Jeg forstår godt, at folk har travlt, men vi lukker jo ikke motorvejen for sjov. Det handler om sikkerhed, når vi vælger at gøre det, sagde Ole Vanghøj.

Holstebromotorvejen blev spærret i begge retninger omkring klokken 16:30, da en stor kran væltede og lagde sig på tværs af motorvejen, hvorefter man ledte bilister af motorvejen ved Aulum.

Knud Lauritsen fra lokalpolitiet i Holstebro fortæller, at kranvognen væltede, da den kom i slinger. Kranvognen, som vejer 50 ton, spildte ved uheldet mellem 50 og 100 liter dieselolie. Det betød, at beredskabet måtte grave 18 meter midterrabat op, da det var stærkt forurenet.

Motorvejen var lukket til ud på natten, da kranen skulle rejses, og motorvejen herefter skulle repareres.

- Der er skader på vejbelægningen og på autoværnet, som skal ordnes, inden vi kan åbne motorvejen igen, sagde Ole Vanghøj.

Ej fra BMS

Det forlød i første omgang, at kranen var fra BMS i Tvis, men det er ikke korrekt.

- Der var utrolig mange, som ringede, fordi de troede, at det var vores kran. Derudover ringede flere fra vores bestyrelse, som jeg skal orientere, hvis vi er en del af et uheld, men jeg kunne berolige dem alle, sagde direktør Fin Vandborg.

Før den væltede kran kunne løftes væk, krævede det, at man fik rekvireret to mobilkraner. De kom fra Tvis-firmaet.

- Det er noget af det absolut tungeste, der findes i Danmark, så det kommer til at tage nogle timer at få bjærget den kran, sagde Fin Vandborg.

Holstebromotorvejen var klar til morgentrafikken. Der skete ikke nogen personskade ved uheldet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce