Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Seks huse i Halgård på Under Hvidtjørnen og Under Bøgen har forhold, som ikke er omfattet af den nye lokalplan og nu skal udbedres. Arkivfoto: Morten Stricker
Teknisk Udvalg fulgte indstillingen fra forvaltningen på gårsdagens udvalgsmøde, og dermed er der nu seks husejere, som skal lave om på deres haver.

HOLSTEBRO: Seks husejere på Under Hvidtjørnen og Under Bøgen i Halgård skal lave om på deres støttemure og haver. Det kommer efter at Teknisk Udvalg tirsdag havde møde, hvor man behandlede husejernes dispensationsansøgninger til den nye lokalplan.

- Vi gennemgik de sager, der var, og vi synes, at forvaltningen havde lagt en fornuftig linje, som vi valgte at følge, siger Klaus Flæng (S), der er formand for Teknisk Udvalg.

Sagen kommer efter, at Holstebro Kommune tidligere opdagede, at 27 huse i Halgård ikke var bygget efter den gældende lokalplan. I det tilfælde valgte Holstebro Kommune at lave lokalplanen om, der var dog stadig flere husejere, som var nødt til at lave ændringer på deres haver og støttemure efter den nye lokalplan.

- Området skråner og det er klart, at når man bygger et hus på en skråning, så vil man også få en have, der er skæv. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på, og som vi skal lære af i fremtiden, siger Klaus Flæng.

- Vi har et område i Alstrup, der godt kunne ligne det i Halgård lidt. Det er klart, at vi skal være særligt opmærksomme, når vi laver lokalplanen for det område, fortsætter Klaus Flæng.

Sagen kort

27 huse i den nye bydel Halgård er bygget ulovligt ifølge den gældende lokalplan. Der er blandt andet blevet terrænreguleret mere end de tilladte 50 centimeter, ligesom den tilladte sokkelhøjde på 40 centimeter er overskreddet. Holstebro Kommune har ikke før set en sag af den størrelse i et boligområde.

Skal ændres

Husejerne skal nu for egen regning udbedre de ting, som ikke er omfattet af lokalplanen. Det er dog ikke noget, som Holstebro Kommune kommer og tjekker op på i de kommende uger, forklarer Klaus Flæng.

- Det er klart, at det skal ændres, så vi kan komme tilbage til det, som var hensigten med området oprindeligt, men det er selvfølgelig ikke sådan, at vi kommer med målebåndet i morgen eller overmorgen, siger han.

Klaus Flæng forklarer derudover, at man med den nye lokalplan har forsøgt at efterkomme nogle af de ønsker, der har været fra beboerne i Halgård.

- Vi er meget opmærksomme på, at når vi i fremtiden sælger grunde, der ligger på en skråning, så skal vi gøre det klart for køberne, at haven bliver skrå, og det er en af de ting, som vi er opmærksomme på, siger han.

Torben Mølgaard, der er chef for natur, miljø og byggesag ved Holstebro Kommune, fortæller, at han forventer, at husejerne i Halgård får frist til 1. november til at få udbedret det, som ikke er omfattet af den nye lokalplan.

- Så får husejerne en god lang frist, og det er muligt at få det lavet, inden det bliver for vådt, siger han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Vinderup

Million-planer på tegnebrættet i Handbjerg

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Kørte bil - var påvirket af kokain og hash

Kultur

Nikolaj Stokholm tester igen på Høloftet

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

Holstebro

Nathasja bruger en uge på hestevognsferie: - Der er virkelig meget hygge

Annonce