Annonce
Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Seks huse i Halgård på Under Hvidtjørnen og Under Bøgen har forhold, som ikke er omfattet af den nye lokalplan og nu skal udbedres. Arkivfoto: Morten Stricker
Teknisk Udvalg fulgte indstillingen fra forvaltningen på gårsdagens udvalgsmøde, og dermed er der nu seks husejere, som skal lave om på deres haver.

HOLSTEBRO: Seks husejere på Under Hvidtjørnen og Under Bøgen i Halgård skal lave om på deres støttemure og haver. Det kommer efter at Teknisk Udvalg tirsdag havde møde, hvor man behandlede husejernes dispensationsansøgninger til den nye lokalplan.

- Vi gennemgik de sager, der var, og vi synes, at forvaltningen havde lagt en fornuftig linje, som vi valgte at følge, siger Klaus Flæng (S), der er formand for Teknisk Udvalg.

Sagen kommer efter, at Holstebro Kommune tidligere opdagede, at 27 huse i Halgård ikke var bygget efter den gældende lokalplan. I det tilfælde valgte Holstebro Kommune at lave lokalplanen om, der var dog stadig flere husejere, som var nødt til at lave ændringer på deres haver og støttemure efter den nye lokalplan.

- Området skråner og det er klart, at når man bygger et hus på en skråning, så vil man også få en have, der er skæv. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på, og som vi skal lære af i fremtiden, siger Klaus Flæng.

- Vi har et område i Alstrup, der godt kunne ligne det i Halgård lidt. Det er klart, at vi skal være særligt opmærksomme, når vi laver lokalplanen for det område, fortsætter Klaus Flæng.

Annonce

Sagen kort

27 huse i den nye bydel Halgård er bygget ulovligt ifølge den gældende lokalplan. Der er blandt andet blevet terrænreguleret mere end de tilladte 50 centimeter, ligesom den tilladte sokkelhøjde på 40 centimeter er overskreddet. Holstebro Kommune har ikke før set en sag af den størrelse i et boligområde.

Skal ændres

Husejerne skal nu for egen regning udbedre de ting, som ikke er omfattet af lokalplanen. Det er dog ikke noget, som Holstebro Kommune kommer og tjekker op på i de kommende uger, forklarer Klaus Flæng.

- Det er klart, at det skal ændres, så vi kan komme tilbage til det, som var hensigten med området oprindeligt, men det er selvfølgelig ikke sådan, at vi kommer med målebåndet i morgen eller overmorgen, siger han.

Klaus Flæng forklarer derudover, at man med den nye lokalplan har forsøgt at efterkomme nogle af de ønsker, der har været fra beboerne i Halgård.

- Vi er meget opmærksomme på, at når vi i fremtiden sælger grunde, der ligger på en skråning, så skal vi gøre det klart for køberne, at haven bliver skrå, og det er en af de ting, som vi er opmærksomme på, siger han.

Torben Mølgaard, der er chef for natur, miljø og byggesag ved Holstebro Kommune, fortæller, at han forventer, at husejerne i Halgård får frist til 1. november til at få udbedret det, som ikke er omfattet af den nye lokalplan.

- Så får husejerne en god lang frist, og det er muligt at få det lavet, inden det bliver for vådt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce