Annonce
Ulfborg/Vemb

Radioen søger nye værter: - Du skal bare have lyst til at lave noget radio

Bendt Barslev Nielsen spiller gode gamle, danske klassikere på lokalradioen i Ulfborg, Radio Vest. Han ser gerne, at flere frivillige melder sig under antennen. Arkivfoto: Jan Briks
Man vil så frygtelig gerne have nogle flere frivillige ind - hos lokalradioen, Radio Vest, i Ulfborg. På tredive år er antallet af frivillige faldet til en fjerdedel.

Ulfborg: Da 50-årige Bendt Barslev Jensen for 30 år siden første gang satte sig bag mikrofonen på Radio Vest, var det helt andre tider for lokalradioen. Dengang stod der 48 medarbejdere på listen over frivillige kræfter, radioen kunne trække på.

Men siden er det gået langsomt nedad - år for år. Da avisen snakkede med formanden i vinteren 2020, var der 18 frivillige. Men nu er tallet faldet til 12:

- Vi har fået ryddet lidt op, fordi nogle har stået på medarbejderlisten, men ikke har været her i noget tid, siger formand Bendt Barslev Nielsen og fortæller videre:

Annonce

- En anden grund er dødsfald. For to af medarbejderne er siden gået væk, siger han.

Det er som sådan ikke en kritisk ting, at der nu "kun" er 12 frivillige tilknyttet, for lokalradioen kan i princippet klare sig med en enkelt mand eller to, skulle det gå helt galt.

I dag behøver man jo ikke at sidde inde på radioen og lave udsendelserne - der kan man lave det meste derhjemme. Det er kun live-bingo, der kræver, at vi fysisk sidder herinde.

Bendt Barslev Jensen, formand Radio Vest

Men man så nu gerne, at der kom lidt flere i studiet.

- Kommer der nogle flere, kan flere jo blive aflastet, når der for eksempel er sygdom, og der er jo ikke så mange grænser for, hvad man kan lave af indhold, siger formanden.

De helt "rigtige" kvalifikationer er heller ikke så vigtigt, for alle, der kommer ind, bliver oplært i udstyret.

- Du skal bare have lyst til at lave noget radio, siger han.

Og så kan man jo arbejde hjemmefra.

- I dag behøver man jo ikke at sidde inde på radioen og lave udsendelserne - der kan man lave det meste derhjemme. Det er kun live-bingo, der kræver, at vi fysisk sidder herinde, siger Bendt Barslev Nielsen.

Det var tilbage i 1986, at Radio Vest for første gang sendte ud i æteren. Samtidig blev der oprettet en bingo-forening, som skulle bistå radioen med lidt indtjening.

Under et år efter gik Radio Vest Bingo dog konkurs, og radioen måtte lukke. Men så blev foreningen Radio Vest's Venner oprettet, og den har radioen kørt videre under lige siden -  stadig med live-bingo hver lørdag og mandag, hvor cirka 80-100 spiller med.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce