Annonce
Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

Motorvejsgruppen med Jens Axel Birn (t.v.) som formand mødtes med den tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA) for at argumentere for at motorvej hele vejen. Nu søger gruppen foretræde med den nye minister for at argumentere for at få hullet lukket. Pressefoto
Før valget så det ud til, at et stort flertal i Folketinget ville lukke motorvejshullet ved Herning. Usikkerhed gør, at motorvejsgruppe nu kæmper videre for "motorvej hele vejen".

HOLSTEBRO: Det gruppe erhvervsledere, der kæmper for "motorvej hele vejen" og dermed få lukket hullet i motorvejen ved Herning, er opmærksom på, at de penge, som den tidligere regering afsat til motorvejen, nu er blevet til et blankt stykke papir. Der er slet ikke fordelt penge til ny infrastruktur, og det står klart, efter transportminister Benny Engelbrecht (S) tirsdag var i samråd i Folketinget.

- Vi fortsætter arbejdet, og vi har søgt foretræde hos ministeren og planlægger et besøg hos transportudvalget, hvor vi vil gøre vores synspunkt gældende, siger Jens Axel Birn, direktør hos Vald. Birn og formand for motorvejsgruppen.

Det kunne ligne en situation, hvor I lige før målet er slået hjem i Ludo?

- Sådan er det, når der skifter regering. Men vi trøster os med, at vi var med på Socialdemokratiets investeringsliste. Samtidig kæmper vi en god sag, hvor det især handler om trafiksikkerhed, siger Jens Axel Birn.

Motorvejsgruppen skal i næste uge have møde med de lokale folketingsmedlemmer Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V).

- Derfra har vi opbakning, og vi diskuterer, hvordan vi skal gebærde os for at komme videre. Vi har kæmpet i tre år, og vi fortsætter med en objektiv kampagne, siger Jens Axel Birn, som er klar til at hoppe i en bil og køre til København for at møde politikere.

Hvis der ikke er penge til at lukke begge motorvejshuller ved Herning, er det strækningen på rute 18 nordøst om Herning, som har første prioritet.

- Det er dér trafikken kører, både når den går videre mod syd, og når den går mod Aarhus, siger formanden.

Annonce
Motorvejen slutter nord for Holstebro, men der er et hul på syv kilometer nordøst for Herning, hvor der kun er en tosporet motortrafikvej, og det kan give farlige overhalinger. Arkivfoto: Morten Stricker

"100 procent sikker"

Folketingsmedlem Annette Lind (S) må erkende, at hendes løfte i valgkampen om at lukke motorvejshullet endnu ikke er helt i mål.

- Situationen er uændret i forhold til før valget. Vi skal fortsat kæmpe for at få det ind i Finansloven. Men det her er et færdiggørelsesprojekt, og jeg kan ikke forestille mig, at det ikke bliver prioriteret før nye vej, siger Annette Lind.

- Jeg er 100 procent sikker på, at hullet bliver lukket, og her har de syv kilometer nordøst om Herning klar første prioritet. Det er vejen til Europa, og jeg gør alt for at presse på, tilføjer Annette Lind, som vil tage det op med transportminister Benny Engelbrecht.

Også Holstebros borgmester H.C. Østerby (S) er opmærksom på den nye situation.

- Vi skal synliggøre behovet og fortsætte det pres gennem 20 år, som førte til, at vi fik motorvejen, og her skal kommunerne også være med, siger H.C. Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce