Annonce
Holstebro

Efter ti ugers isolation: Drømmer om en weekend i campingvognen

Joan Damgaard har været isoleret i ti uger. Hun ved ikke, hvornår det slutter, og hendes mand kan flytte hjem igen. Derfor bliver det til mange telefonsamltaler i løbet af dagen. Foto: Johan Gadegaard
Joan Damgaard er ved at vænne sig til en hverdag i isolation. Men hun savner nærværet med familien helt vildt. Hun håber meget, at hendes mand, Anders, snart kan flytte hjem igen. Men intet er sikkert.
Annonce

Holstebro: Campinglivet er en af Joan og Anders Damgaards helt store glæder.

De forspilder ikke en mulighed for at leve det frie liv.

Men i år er alt anderledes.

Som en af de første valgte Joan Damgaard i samråd med sin læge at isolere sig. Hun skal for enhver pris undgå at blive smittet med coronavirus, da hun hører til i den absolutte risikogruppe.

Det er efterhånden små ti uger siden, at hendes mand Anders flyttede til en hytte i Fjand, så han ikke skulle bringe smitten hjem til hende i boligen på Mjødurten på Sletten i Holstebro. Han er i kontakt med mange mennesker hver uge, da han er salgskonsulent for Premier Is.

- Jeg har det godt, og jeg er ved at vænne mig til en hverdag, hvor jeg er mig selv. Men jeg savner min mand så meget. Vi har aldrig været væk fra hinanden så længe i de 38 år, hvor vi har kendt hinanden. Det er meget underligt at være adskilt på den måde. Jeg glæder mig så meget til, at han flytter hjem igen. Det gør han også. Han er ved at kede sig, så det bliver til mange telefonsamtaler, siger Joan Damgaard, der er nyretransplanteret, har diabetes og en række senkomplikationer, herunder en forkalket aortaklap. Hun får binyrebakhormon og andet immundæmpende medicin.

Anders Damgaard boede de første uger i en feriehytte i Fjand. Nu bor han i familiens campingvogn i samme område.

Der er dog sket et lille fremskridt, når han er forbi hjemadressen i Holstebro.

- Nu kan vi drikke en kop kaffe sammen. Han sidder i carporten, mens jeg sidder på en bænk indenfor. Jeg savner meget at få et kram fra ham og mine piger. Vi glæder os begge så meget til, at vi igen kan bo sammen, men vi ved ikke, hvornår det bliver. Der går i hvert fald 14 dage mere, så må vi se til den tid, siger 62-årige Joan Damgaard, der også må nøjes med samme kontakt med de to døtre og barnebarnet.

- Jeg synes ikke, at jeg keder mig i løbet af dagen. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke havde vores to gravhunde. Deres selskab betyder så meget, selv om jeg ikke kan gå en tur med dem. Jeg må nøjes med at lukke dem ud i haven, siger Joan Damgaard, der er meget taknemmelig for den hjælp hun modtager fra familie, venner og naboer.

Annonce

Ændring i hverdagen

Hun er begyndt at se lidt mere tv. Lige nu følger hun med i serien Jordemoderen på DR1. Strikketøjet bliver også fundet frem med jævne mellemrum. Hun passer også sit flexjob, hvor hun bruger et par timer om ugen på regnskab for et par virksomheder i Holstebro.

- Det bliver også til en tur hver dag på motionscyklen. Det er helt nødvendigt at få sig lidt rørt, når man ikke kan komme uden for en dør, siger Joan Damgaard, der heller ikke benytter sig af haven, da hun er bange for at smitten kan hænge i luften.

En gang om ugen kommer hun dog hjemmefra, når hun skal til sårsygeplejerske på Center for Sundhed i Holstebro.

- Det er jeg nødt til, men det føler jeg mig tryg ved, siger Joan Damgaard, der ikke er vild med at bo alene.

Hun er mest tryg, når manden i huset er hjemme. Men hvornår, han er tilbage i nummer 24 på Mjødurten, er stadig sikkert.

- Det går heldigvis den rigtige vej med sygdommen. Men jeg følger ikke med i alle nyheder. Det er hårdt de dage, hvor der er dårlige nyheder om sygdommen. Jeg skriver lidt på facebook, når jeg har brug for at få noget fortalt. Der er dage, hvor man kan føle sig meget isoleret trist og ikke ved, hvornår det slutter, siger Joan Damgaard, der dog så småt er begyndt at kunne skimte muligheden for at komme ud af isolationen.

- Normalt ville vi have været meget på camping. Lige nu tænker jeg bare på en weekend i campingvognen i Fjand, hvor der ikke er så mange mennesker. Det ville være en drøm, hvis det kunne ske i sommerferien, siger Joan Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce