Annonce
Holstebro

Efter test: Ingen smittede beboere på Skredsande

Det er blevet konstateret et udbrud af Covid-19 på plejecenter Skredsande i Holstebro, men heldigvis er det indtil videre isoleret til en enkelt smittet medarbejder. Foto: Morten Stricker
Alle 44 beboere på Skredsande er nu testet - og ingen har fået kostateret Covid-19. Heller ikke blandt personalet er der foreløbig fundet smittede - ud over den ene medarbejder, som satte alarmen igang
Annonce

HOLSTEBRO: Der er nu svar på de 44 beboere på Skredsande, som tirsdag blev testet for Covid-19, og alle testsvar er negative, så ingen er smittet.

70 ansatte er også blevet testet for corona, og her er der svar på de 53, som alle er raske.

- Så langt så godt, og det er vi foreløbig meget lettede over. Nu afventer vi svar på de resterende, siger Lone Becker, direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

I alt er der 110 ansatte på Skredsande, men resten er på ferie eller timeansatte, som ikke har været på arbejde - og derfor ikke relevante.

Hele sagen begyndte, da én ansat i weekenden fik konstateret covid-19. Og efter reglerne skal alle ansatte og beboere på et bosted eller et plejehjem derfor testes.


Så langt så godt, og det er vi foreløbig meget lettede over. Nu afventer vi svar på de resterende.

Lone Becker, direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.


- Alle skal testes to gange, så vi skal igennem en ny testrunde i næste uge, før vi kan være helt sikker på, at der ikke er smittede, siger Lone Becker.

Indtil der er endelige svar på anden testrunde, bliver der taget ekstra forholdsregler.

- Skredsande har tre afdelinger, som nu er helt opdelt, så personale ikke kommer på tværs af afdelingerne, siger Lone Becker.

Annonce

Møder forståelse

Først på ugen opfordrede kommunen de pårørende til at minimere besøg for at undgå risiko for at sprede smitte.

- Vi har mødt stor forståelse blandt de pårørende for situationen, siger Lone Becker.

Kommunen har ingen mulighed for direkte at forbyde besøg på et bosted som Skredsande, hvor der er en afdeling med senhjerneskadede og en anden for beboere med forskellig form for autisme og udviklingshandicap.

- Både blandt beboere og personale er der lettelse over, at der foreløbig ikke er fundet flere smittede, siger Lone Becker.

Tidligere har kommunens plejecentre været alvorlig ramt af Covid-19.

Holstebro er den kommune vest for Storebælt, hvor der har været forholdsvis flest smittede - og især i april udviklede kommunen sig til et hotspot for coronasmitte.

De tre plejecentre, Bakkebo i Vinderup samt Beringshaven og Mellemtoft i Holstebro har haft smitte blandt både beboere og ansatte - og i alt er 18 borgere døde med Covid-19 indenfor kommunens plejesektor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce