Annonce
Erhverv

Efter sort fredag: Fremgang i omsætningen uden de vilde nedsættelser

Black Friday i Struer anno 2019. Foto: A.P. Christensen

Struer: - Vi havde travlt, lige fra vi åbnede og så det meste af aftenen.

Sådan lyder meldingen fra Per Hansen, der er medejer af Huset Mr. Arthur, når man spørger til fredagens Black Friday-salg i Struer.

- Det var en rigtig, fantastisk open by night, og det er jo julegaverne, folk er i gang med, forklarer medejeren, der også er medlem af bestyrelsen bag Struer Handel.

Hvordan det ellers er gået rundt i byen, kan han ikke sige, men hos Huset Mr. Arthur endte det med en bedre omsætning end sidste år.

- Og det er uden, at vi har givet de helt vilde nedsættelser, fortæller Per Hansen og kan uddybe med, at fredagens salg svarer til cirka en firedobling af en almindelig fredag.

- Jeg tror, mange havde taget fri for at bruge dagen på det. Det var folk, der havde tid til det, eller havde taget fri til det, siger den lokale handelsmand.

Alt i alt mener Per Hansen, det er fint med disse arrangementer, bare det ikke tager overhånd med alt for store procenter i rabat. Det kan nemlig være med til at udvande butikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce