Annonce
Erhverv

Efter sort fredag: Fremgang i omsætningen uden de vilde nedsættelser

Black Friday i Struer anno 2019. Foto: A.P. Christensen

Struer: - Vi havde travlt, lige fra vi åbnede og så det meste af aftenen.

Sådan lyder meldingen fra Per Hansen, der er medejer af Huset Mr. Arthur, når man spørger til fredagens Black Friday-salg i Struer.

- Det var en rigtig, fantastisk open by night, og det er jo julegaverne, folk er i gang med, forklarer medejeren, der også er medlem af bestyrelsen bag Struer Handel.

Hvordan det ellers er gået rundt i byen, kan han ikke sige, men hos Huset Mr. Arthur endte det med en bedre omsætning end sidste år.

- Og det er uden, at vi har givet de helt vilde nedsættelser, fortæller Per Hansen og kan uddybe med, at fredagens salg svarer til cirka en firedobling af en almindelig fredag.

- Jeg tror, mange havde taget fri for at bruge dagen på det. Det var folk, der havde tid til det, eller havde taget fri til det, siger den lokale handelsmand.

Alt i alt mener Per Hansen, det er fint med disse arrangementer, bare det ikke tager overhånd med alt for store procenter i rabat. Det kan nemlig være med til at udvande butikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce