Annonce
Håndbold

Efter overraskende oprykning skal holdet genopbygges: - Vi er for stolte til ikke at give det et skud

Der kommer en hel del nye ansigter til NSK i næste sæson. Her er holdet fotograferet under pokalkampen mod Lemvig-Thyborøn Håndbold i februar. Foto: Morten Strægaard
Det er dyrere, og der skal rekrutteres nye spillere, da flere har forladt holdet. Det ændrer dog ikke på, at Naur-Sir-Krunderup Håndbold giver tilværelsen i 2. division et skud, efter de tog oprykningsbilletten, da coronavirussen satte en brat stopper for håndboldsæsonen. En ny trænerduo er på plads.
Annonce

Krunderup: Det havde været nemmere at sige nej tak til oprykningen og fortsætte på et lavere niveau.

Det havde også været billigere. En tilværelse i 2. division er cirka 25.000 kroner dyrere per sæson end den tilværelse i 3. division, som holdet har haft i de seneste år.

Penge som skal hentes ind, på trods af at coronavirussen har aflyst nogle af de arrangementer, som skulle skaffe klubben kapital.

Dertil ligger det fast, at flere af de bærende spillere har søgt andre græsgange eller droslet ned for håndbolden. Ralph Jensen, som nok bedst kan beskrives som en decideret divisionsveteran i det lokale håndboldmiljø, har sammen med Rasmus Kongsgaard takket ja til et trænerjob i Skive. De seneste sæsoners spillende træner, Kasper Vinding, trapper ned til en slags reserverolle, hvor han kun er med, hvis der bliver brug for ham. Jesper Ahle har meddelt, at han ikke tager turen med op i 2. division. Dertil er der spillere, som endnu ikke har besluttet, om de bliver eller ej.

Det får dog ikke folkene i klubben til at vælge den umiddelbart nemmeste løsning og droppe en tilværelse i 2. division. Formand i NSK, Poul Justesen, fortæller at holdet og klubben tager udfordringen op.

- Der ligger et stort arbejde i det, men vi har spillet os suverænt derop, og vi er stolt af at en lille klub som vores kan have to divisionshold (dameholdet spiller 3. division, red). Vi er for stolte til ikke at give det et skud, siger Poul Justesen, som erkender, at alt andet end en nedrykning ville være en kæmpe succes.

Lasse Justesen (til venstre) og Henning Sandvang Vilhelmsen (til højre) skal sidde på trænerbænken, når holdet i næste sæson skal prøve kræfter med 2. division. Privatfoto
Annonce

Ny trænerduo

Til at styre holdet gennem den svære mission er der blevet ansat en ny cheftræner.

Henning Sandvang Vilhelmsen, som har tilbragt langt størstedelen af sin karriere som divisionsspiller- og træner i Hvide Sande, har fået taktstokken på bænken. Her bliver han flankeret af den tidligere ligaspiller Lasse Justesen, som har tilbragt de seneste sæsoner som spiller i NSK, hvor han kommer fra. Justesen skal fungere som assistenttræner og fysisk træner.

- Jeg synes, at der virker til at være en god klubånd og et godt sammenhold i klubben. Det bliver uden tvivl svært at gøre sig gældende i 2. division, men det er også spændende at være med til at skabe et nyt hold. Et nyt hold er måske også lettere at blive en del af, hvis man, som jeg håber, gerne vil søge herud og blive matchet på 2. divisionsniveau, siger Henning Sandvang Vilhelmsen, som til dagligt bor i Mejdal.

I øjeblikket sætter corona-restriktionerne en hel del begrænsninger for, hvordan og hvorledes der må trænes håndbold. NSK-spillerne mødes en gang om ugen, og her kan de trods alt få lidt gang i håndbolden.

- Vi har heldigvis en beachbane, som vi kan spille lidt på, men her i begyndelsen er det meget fysisk træning. Sådan træner vi i juni, så holder vi sommerferie i juli og så håber jeg meget på, at vi kan træne i hallen til august, inden det går løs, siger Henning Sandvang Vilhelmsen.

Annonce

Skøn rejse

Ligegyldigt hvordan den kommende sæson kommer til at forløbe, er oprykningen i sig selv en milepæl for Poul Justesen.

Justesen har været en del af bestyrelsen i 35 år og sammen med et par pokalkampe mod ligamodstandere de seneste år, er oprykningen til 2. division et klart sportsligt højdepunkt.

- Jeg kan stadig huske dengang, vi snakkede om, hvor stort det ville være, hvis vi rykkede op fra serie to. Det har på mange måder været en fantastisk rejse, siger Poul Justesen.

Med NSK's oprykning til 2. division er der nu to nordvestjyske mandskaber i rækken. Også Tvis har hjemme på det niveau.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce