Annonce
Erhverv

Efter opkrævning: 10 ud af 30.000 får lukket for varmen

Det sker, at Vestforsyningen lukker for varmen til kunderne. Arkivfoto: Henning Bagger Ritzau/Scanpix
Først er der dialog og venlige påmindelser, hvis regningen fra Vestforsyning ikke bliver betalt. Men efter hver betalingsrunde er det nødvendigt at lukke for forsyningen til ti kunder.

Holstebro: Der kommer en regning for vand, varme og/eller el fra Vestforsyning fire gange om året.

For langt de fleste af de 300.000 kunder hos Vestforsyning er det en regning, der bliver betalt automatisk. Så længe forbruget ikke stikker af, er der ingen huller i betalingen.

- Men det kan jo ske, at folk kommer i økonomisk uføre af den ene eller anden grund og derfor ikke betaler deres regning, siger administrerende direktør hos Vestforsyning Christian Hagelskjær.

Annonce

Ubetalt regning er ikke ensbetydende med, at der bliver lukket for vand og varm med det samme.

- Vi ved, at det er meget indgribende, når vi lukker for forsyningen. Derfor går vi altid i dialog med folk og forsøger at finde en løsning, inden det kommer så vidt, siger Christian Hagelskjær.

Ifølge Vestforsynings opgørelser sker det 10 gange efter hver opkrævningsrunde, at det bliver nødvendigt at lukke for forsyningen i kortere eller længere tid.

- Det er et lavt tal, og vi forsøger at undgå det, men det kan blive nødvendigt i sidste ende. Ellers ender regningen hos de øvrige kunder, siger direktøren.

Overskud

Direktøren for Vestforsyning kan generelt se tilbage på 2020 med tilfredshed.

- Det afgørende er, at vi kan levere stabilt til kunderne med så få forhindringer som muligt, og det lykkedes tilfredsstillende for os i 2020, selv om det var corona år, hvor vi var udfordret på el-prisen lige efter den første nedlukning, siger Christian Hagelskjær, der er helt på det rene med, at de samlede aktiviteter i Vestforsyning dækker over mange områder og kan være svære at gennemskue.


Vi ved, at det er meget indgribende, når vi lukker for forsyningen. Derfor går vi altid i dialog med folk og forsøger at finde en løsning, inden det kommer så vid

Christian Hagelskjær, direktør


2020 endte med et samlet overskud på 28 millioner kroner. Men tallet svinger en del fra år til år. I 2019 var bundlinjen et minus på 16 millioner kroner.

- Vi er glade for resultat, men det vigtigste er, at vi kan levere varen til borgerne og holde prisen så lav som mulig. Der er mange faktorer i et regnskab fra et forsyningsselskab som gør det kompliceret, siger direktøren.

Bestyrelsesformand i Vestforsyning, Nils Ulrik Nielsen (S), er ikke i tvivl om, hvad der vil fylde dagsordenen for de kommende år.

- Vi kommer til at stå meget centralt i den grønne omstilling. Der kommer til at ske meget på det område, siger formanden.

Vestforsyning havde en nettoomsætning på 578 millioner kroner i 2020. Dertil kommer, at der bliver opkrævet omkring 400 millioner kroner i afgifter, som går direkte i statskassen.


Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Erhverv

Ausumgaard holder ved trods corona - men kom gerne om fredagen

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Erhverv For abonnenter

Mens andre drejer nøglen om, udvider Bjørn: - Det er gået op for byens borgere, at man godt kan overleve med det, man kan købe lokalt

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Annonce