Kultur

Efter Nephew, bøvl og triumf: Planlægger ny koncert i Gråkjær Arena

Nephew-koncerten i Gråkjær Arena i Holstebro den 15. marts forløb planmæssigt, men den krævede langt mere arbejde end normalt fra arrangøren Musikteatret Holstebros side, og den slags kan ses på bundlinjen. Foto: Johan Gadegaard
Arbejdet med sidste måneds Nephew-koncert blev besværligt og kostede på bundlinjen, alligevel melder Musikteatret Holstebro sig klar til en ny koncert på udebane.

Holstebro: Nephew-koncerten i sidste måned gav et lille overskud.

Overskuddet kunne have været større, hvis ikke der dukkede uforudsete udgifter op ved at "flytte" Musikteatret Holstebro ind i Gråkjær Arena. Og overskuddet kunne have været langt større, såfremt Musikteatret egne sale kunne have rummet de 3250 mennesker.

Det er direktør for Musikteatret Holstebro Anders Jørgensens konklusion efter forsøget med at udnytte håndboldhallens rammer til musik. Og det bliver ikke sidste gang.

- Vi arbejder på noget i Gråkjær Arena igen til efteråret. Arbejdet er stadigvæk på en overordnet plan, men der bliver igen tale om en musikkoncert, siger han.

Det springende punkt, som vi lærte mest af, var, at vi skal sælge siddepladser frem for "free seating", for så får vi plads til flere. Der kan nok være fyldt 600-700 flere mennesker ind i hallen, såfremt brandmyndighederne giver os lov - og så kommet der mere økonomi i det for os.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.

Flere mennesker

Inden Nephew-koncerten var der en vis portion skepsis i forhold til hallens akustik, men lyden viste sig i sidste ende ikke at være et problem.

- Det var en stor triumf for hele byen, at vi lykkedes med at udvikle koncerten. Det skyldtes et godt samarbejde, siger Anders Jørgensen.

Derfor melder Musikteatret så også klar igen, men erkender samtidig, at afviklingen på udebane er bøvlet.

- Det er bare noget andet at afvikle en rockkoncert end en håndboldkamp, og det var ikke nemt at flytte hele Musikteatret ind i arenaen. Det blev til mange ture mellem de to steder, vi skulle leje generator for at have nok strøm, og der skulle meget op at hænge i loftet, lyd og lys og så videre. Men det springende punkt, som vi lærte mest af, var, at vi skal sælge siddepladser frem for "free seating", for så får vi plads til flere. Der kan nok være fyldt 600-700 flere mennesker ind i hallen, såfremt brandmyndighederne giver os lov - og så kommer der mere økonomi i det for os, siger Anders Jørgensen, der fortsat er hemmelighedsfuld omkring, hvad man arbejder på, næste gang Gråkjær Arena skal bruges til musik:

- Vi arbejder på navnet til efteråret. Det bliver nok en lidt anden type end Nephew.

0/0
Annonce
HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vejdirektoratet: Der er toiletter nok

Erhverv

Vejdirektoratet underkendt: Nu kommer der alligevel en ny vej til Gimsinglundvej

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Struer

Festede til klokken fem - få timer senere scorede hun et 12-tal

Erhverv

Kurven er knækket: Industridanmark skaber igen tusindvis af arbejdspladser

Holstebro

Klagenævn: Skal vente over tre år på afgørelse i vindmøllesag

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Forældrene til ni-årig pige i voldtægtssag: - Hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel

Annonce