Annonce
Lemvig

Marius efter nederlag: - Jeg har ikke noget at være flov over

Marius Grønkjær klarede sig helt frem til finalen i talentkonkurrencen "All Together Now", men han kom tomhændet hjem. Pressefoto: Per Arnesen.
Men jeg fik da en masse reklame ud af det, vurderer Marius Grønkjær, der er klar til at tage ud og spille

Thyborøn: Det lykkedes ikke for Marius Grønkjær, der stammer fra Thyborøn, at nappe sejren i Kanal 5 talentkonkurrencen "All Together Now". Marius Grønkjær havde sunget sig videre helt frem til finalen, der blev afviklet fredag aften, men her blev han slået ud allerede i aftenens indledende runde.

- Jeg nåede ikke med i top 3. Der sad tre dygtige piger til sidst med over 90 point, og jeg fik godt 50 point, siger Marius Grønkjær.

Det har han længe vidst, for programmet blev ikke sendt direkte. Det er derimod optaget i forårsmånederne marts/april, men Marius Grønkjær havde skrevet under på, at han ikke ville røbe sin placering. Derfor vidste ingen, hvordan finalen sluttede inden den blev vist på tv fredag aften.

- Jo, min kæreste vidste det. Hun kunne selv regne det ud, for hun vidste, hvornår jeg kom hjem den dag, finalerunden blev optaget, siger Marius Grønkjær.

Han er dog ikke skuffet over, at han ikke vandt finalen.

- Jeg har ikke noget at være flov over. Jeg er stolt af min præstation, og jeg har fået en masse reklame ud af det for mig selv og min lille geschjæft, og det var målet, siger Marius Grønkjær.

Han er i forvejen godt kendt som musiker og har allerede en del job. Han blev landskendt allerede i 2006, da han fik en andenplads i TV2's talentkonkurrence "Scenen er din", og i 2014 deltog han i underholdningsprogrammet "Ekstra Nummer" på TV2 Charlie. Han har også været til optagelsesprøve til talentprogrammet "X-Factor", men uden at klare sig videre til de indledende boot-camps. Derfor nåede han dengang ikke frem på skærmen. Til gengæld havde han ikke planer om at melde sig til "All Together Now", inden han en dag blev kontaktet af en caster fra programmet og spurgt, om han havde lyst til at medvirke.

- Det er jo ekstra sjovt, når det er en caster, der kontakter mig. Det er jo en form for kvalitetsstempel, når de har bemærket dig, så jeg accepterede. Jeg synes, den slags er sjovt, så jeg vil ikke afvise, jeg vil gøre det igen, men det skal føles rigtigt med tid, sted og program samt hvor, du er i dit liv, siger Marius Grønkjær.

I fredags sang Marius Grønkjær om hovedpræmien på 100.000 kroner, men han kom tomhændet hjem til Holstebro, hvor han bor i dag. Til gengæld håber han, at hans medvirken vil give sig udslag på anden vis.

- Det er svært at vide, om jeg får flere jobs på grund af min medvirken, men jeg kan da se på kommentarer på Facebook, at det giver meget omtalte at være med i sådan noget. Derfor er det en reklame for sig selv, det er svært at betale sig fra. Og samtidigt får man en god oplevelse ud af det, siger Marius Grønkjær.

Han så i øvrigt ikke selv finalen på tv fredag aften.

- Nej, jeg var ude at spille, men jeg har optaget det. Jeg har nemlig ikke set det på forhånd, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce