Annonce
Holstebro

Efter massiv kritik: Forslag til skolers medfinansiering af specialundervisning pillet af bordet

- Den nuværende tildelingsmodel fortsætter. Vi har selvfølgelig lyttet til høringssvarene, og 1. august 2021 er for hurtigt for så store omstillinger ude på skolerne. Men udvalget er fortsat optaget af, at flere børn skal lykkes inden for almenområdet, siger udvalgsformand Torben Gudiksen (R). Genrefoto/arkiv: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Et enigt børn- og familieudvalg har torsdag vendt tommelfingeren nedad til forvaltningens forslag til ny tildelingsmodel for specialområdet.

Holstebro: De forældrebestyrelser, der har været kritiske over for forslaget om, at skolerne skal betale 100.000 kroner hver gang, de sender en elev i specialklasse eller specialklasse, kan ånde lettet op.

I hvert fald for nu.

Et enigt børn- og familieudvalg afviste på et møde torsdag den betalingsmodel, som forvaltningen har foreslået for specialområdet i Holstebro Kommune.

Annonce

-  Den nuværende tildelingsmodel fortsætter. Vi har selvfølgelig lyttet til høringssvarene, og 1. august 2021 er for hurtigt for så store omstillinger ude på skolerne. Men udvalget er fortsat optaget af, at flere børn skal lykkes inden for almenområdet, siger udvalgsformand Torben Gudiksen (R).

Inviterer til dialog

Derfor vil udvalget inden sommerferien invitere skoleledere og formænd til et fællesmøde. Tanken er at sætte gang i en dialog og et samarbejde med skolebestyrelserne om udvalgets ambition, hvor der skal arbejdes med kvalitet, indhold og økonomisk gennemsigtighed i det samlede skolevæsen.


Det er den samme udfordring, man ser på landsplan, og andre kommuner har også ændret på, hvordan de fordeler midlerne mellem almen og special og prøver at finde nogle mellemformer, så flere børn kan blive på deres distriktsskoler. Jeg synes, det er vigtigt, at vi også får kigget på det i Holstebro.

Torben Gudiksen, formand for børn- og familieudvalget.


Men I har både haft et eksternt konsulenthus til at undersøge hele specialområdet, og der har været nedsat en arbejdsgruppe, uden at I kommet frem til en løsning på et stigende antal børn og stigende udgifter til specialområdet. Har det været en optimal process?

- Jeg ville ikke have været den foruden. Det er den samme udfordring, man ser på landsplan, og andre kommuner har også ændret på, hvordan de fordeler midlerne mellem almen og special og prøver at finde nogle mellemformer, så flere børn kan blive på deres distriktsskoler. Jeg synes, det er vigtigt, at vi også får kigget på det i Holstebro, siger Torben Gudiksen.

Han tilføjer:

- Selvfølgelig kan vi ikke rumme alle børn inden for almenområdet. Børn skal have det tilbud, de profiterer bedst af.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce