Annonce
Holstebro

Efter møde: Regionens centraliseringsplaner ruller videre

Regionsrådet skal 31. januar i år stemme om flytteplanerne. Her bliver der sat endeligt streg under de 150 regionale medarbejderes skæbne. Foto: Rune Borre / Region Midtjylland.

Indtil videre tyder intet på, at de regionale medarbejdere i Horsens og Holstebro kan blive ved med at cykle til arbejde. Flertal i forretningsudvalget bakker op om flytteplaner,

Regionen: Det bliver først endeligt afgjort på regionsrådsmødet 31. januar, men efter tirsdagens forretningsudvalgsmøde ser det ud til, at de regionale medarbejdere i Horsens og Holstebro godt kan finde flyttekasserne frem.

Bortset fra Venstre, DF og Enhedslisten, der alle havde behov for at vende skråen internt en ekstra gang, så stillede samtlige partier i forretningsudvalget sig bag planerne om at centralisere regionale arbejdspladser.

Omplaceringerne gælder cirka 80 medarbejdere fra regionshuset i Horsens, som dermed lukker helt.

Og cirka 45 ud af 70 medarbejdere i Holstebro, hvor regionshuset får lov at bestå, dog i noget reduceret form.

Planen er, at de 20 medarbejdere på kørselskontoret samt en håndfuld it- og hr-medarbejdere får lov at blive i Holstebro indtil foreløbig 2020.

Her ligger de regionale arbejdspladser

Allerede i dag ligger langt de fleste af regionens administrative arbejdspladser i Aarhus og Viborg - sidstnævnte er regionens officielle hovedsæde. Herunder kan du se fordelingen, som den ser ud i dag, før eventuelle flytteplaner træder i kraft.


  • Viborg: 500 medarbejdere
  • Aarhus: 800 medarbejdere
  • Horsens: 80 medarbejdere
  • Holstebro: 70 medarbejdere

Bemærk at de cirka 25.000 medarbejdere i regionens sundhedshuse og hospitaler ikke er talt med i ovenstående.

Fokus på fordelingen

Det forventes, at der kan spares fire millioner kroner om året ved at samle medarbejderne på færre adresser.

Derudover er de nuværende kvadratmetre i Aarhus i forvejen for få, så her står man under alle omstændigheder og skal finde nye lokaler. Og så slår man to fluer med ét smæk ved at nedlægge regionshuset i Horsens og spare huslejen der.

Derfor mener SF's Jacob Isøe Klærke, at centraliseringsplanerne overordnet giver mening, når der nu engang skal spares.

Til gengæld er han bevidst om, at der ikke er meget "kyst til kyst" over at samle regionale arbejdspladser på færre lokationer.

- Alle partierne var enige om, at vi løbende skal holde øje med, hvordan fordelingen af regionale arbejdspladser er. Ingen er interesserede i at ende i en situation, hvor vi på baggrund af en række mindre delbeslutninger pludselig kommer til at samle alle regionale stillinger i Aarhus og Viborg. Så fremadrettet har vi skriftligt forpligtet hinanden på, at vi skal have fokus på balancen i regionen, fortæller Jacob Isøe Klærke.

Annonce

Overbevist - den bedst mulige løsning

2Alternativets Rasmus Foged havde på forhånd stillet uddybende spørgsmål til økonomien i centraliseringsplanerne og efterlyst alternative modeller, der var knap så indgribende i de mange medarbejderes liv.

- Jeg har fået de svar, jeg bad om, og jeg er blevet overbevist om, at den økonomiske besparelse holder. Bottom line er, at de nuværende lokaler i Aarhus allerede er for små i dag, så selv om man ikke rørte ved medarbejderne i Horsens, så ville man alligevel skulle finde nye lokaler i Aarhus. Så ville man stå med en øget udgift der. Så jeg vurderer, at det er den bedst mulige løsning, administrationen er kommet frem til, og derfor bakker jeg op om indstillingen, siger Rasmus Foged.

Også han er bekymret for en skævvridning af især den vestlige del af regionen, og han er derfor tilfreds med, at der fortsat vil være et regionshus i Holstebro - om end det bliver med færre medarbejdere end i dag.

- At administrationen vælger at flytte nogle arbejdspladser væk fra Holstebro, det er sådan set ikke noget, vi skal blande os i politisk, men jeg synes. det ville være bekymrende, hvis regionshuset i Holstebro helt lukkede. Nu får det lov at bestå. Det er i hvert fald sådan, det ser ud lige nu, sagen mangler jo stadig at komme i regionsrådet, siger Rasmus Foged.

Annonce
Kultur For abonnenter

Nostalgifestivalen møder kritik: Holder I det skjult, at ingen af hovednavnene kommer?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Holstebro

Corona: Smitten har igen fået fat i Holstebro

Struer

Lækkerbisken til cykelfans: Mark Cavendish åbner ballet i Struer

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Erhverv

Borbjerg-købmand tager konkurrencen op: Udvider for 2,5 millioner kroner

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Kultur

Hovednavnet afsløret til Run to the Beat

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Struer

Rådgivning for fædre åbner igen

Annonce