x
Annonce
Ulfborg/Vemb

Efter kældre med vandskader: Ungdomsklubben åbnede i nye lokaler

Det sidste bliver stillet på plads i de nye lokaler, som Holstebro Ungdsomskoles afdeling i Ulfborg har fået stillet til rådighed. Foto: Jan Briks
Onsdag kunne Ungdomsskolen Holstebro genåbne deres afdeling i Ulfborg i nye, mere oversvømmelsessikrede lokaler.

Ulfborg: Det er sket adskillige gange nu. At ungdomsklubben i Ulfborg har måttet lukke ned. Årsagen har været indtrængende vand i den kælder, som ungdomsklubben har haft anvendt som klublokale.

Men onsdag aften blev oversvømmelserne fortid for de unge. For her genåbnede ungdomsklubben i den gamle pedelbolig, der tilhører skolen, som klubben har fået lov at låne, og som man i et par måneder nu har været i gang med at gøre klar.

- Jeg håber, at vi nu har fået nogle lokaler, som er mere indbydende for de unge, siger Søren Høj, souchef for Ungdomsskolen Holstebro, der har afdelinger i både Holstebro, Vinderup og Ulfborg.

Imellem den fremmødte snes unge mennesker denne åbningsaften, bliver de sidste borde, stole og sofagrupper rigget til, før der klokken 19.30 er pizza på menuen.

I lokalerne her ved skolen er der stillet an med spillekonsoller og bordtennisbord, og eleverne har allerede klynget sig i sofagruppen.

Men selvom oversvømmelser ikke længere er et problem, så har aftenen meldt nye tiltag med sig. For alle nye unge, der ankommer, bliver bedt om at spritte deres hænder af, før de træder ind:

- Det er noget, vi er opmærksomme på. Og der kommer jo trods alt ikke 120 - men snarere 25 unge, siger Søren Høj.

Annonce

Et alternativ

Endnu har ungdomsklubben været forsigtig med ikke at sætte for store - omkostningstunge - renoveringer i gang i klubben.

- Vi har valgt at starte "light", for kommer der ikke nogen den første tid, skulle vi jo ikke ud og bruge 50.000 på det, siger Søren Høj.

Han håber dog, at ungdomsklubben vil blive en sådan succes, at den på et tidspunkt kan udvide:

- Nu har vi fundet ud af med de unge, at onsdag er den bedste dag til det her. Men måske der kunne startes et kreativt hold op torsdag eller et drengehold mandag eller noget, siger han.

Ideen med ungdomsklubben er at give de unge et sted at være:

- Det er rigtig vigtigt, at de unge har noget at give sig til, at de har nogle rollemodeller at spejle sig i, og at de bliver en del af et fællesskab, siger Søren Høj og tilføjer:

- Og hvis man så for eksempel ikke lige er med til fodbold, så kan det her måske være alternativet, siger han, mens endnu to unge melder deres ankomst i dørkarmen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce