Annonce
Vinderup

Efter fusion: Kun en enkelt sparekasse tilbage i Vinderup

Det bliver i den nuværende Salling Banks lokaler, at det fusionerede Sparekassen Vendsyssel fortsætter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Sparekassen Vendsyssel og Salling Bank fusionerer. Det betyder, at antallet pengeinstitutter i Vinderup bliver halveret til en enkelt.
Annonce

Vinderup: Vi skal ikke mere end ti år tilbage. Dengang var der fire pengeinstitutter i Vinderup.

Når fusionen mellem Sparekassen Vendsyssel og Salling Bank, som ventet går igennem, vil der blot være en enkelt tilbage. Planerne for fusionen blev offentliggjort onsdag. Og den sammenlægning  er ikke mindst interessant i Vinderup, hvor de to nuværende banker er Sparekassen Vendsyssel og Salling Bank.

Det ligger allerede nu fast, at der fremover kun vil være et enkelt pengeinstitut tilbage i Vinderup med navnet Sparekassen Vendsyssel.

- I Vinderup er det Salling Bank, der er den største filial, så det bliver i de lokaler, at vi kører videre. Vi er tre ansatte i Sparekassen Vendsyssel, der flytter ind hos dem, siger afdelingsdirektør Jan W. Lund fra Sparekassen Vendsyssel.

Det er ikke lagt op til fyringer af medarbejdere i kølvandet på samarbejdet.

- Kunderne vil ikke opleve de store forskelle. Nogle af dem skal gå et andet sted hen, mens kunderne i Salling Bank skal have nye kort og kontoer, siger Jan W. Lund, der endnu ikke ved, hvem der skal være chef for den sammensmeltede afdeling.

Annonce

Opbakning

Jan W. Lund frygter ikke, at det lokale engagement vil forsvinde i Vinderup, selv om det tilbageværende pengeinstitut har rødder i Vendsyssel.


Kunderne vil ikke opleve de store forskelle. Nogle af dem skal gå et andet sted hen, mens kunderne i Salling Bank skal have nye kort og kontoer.

Jan W. Lund.


- Vi vil fortsætte med at bakke op om lokale arrangementer, klubber og foreninger, så vi kan bevare den lokale tilknytning. Det er afgørende for Sparekassen Vendsyssel at være involveret i det lokale, siger afdelingsdirektøren, der ikke forventer, at støtten til de lokale vil falde, når der kun er en enkel sparekasse tilbage i Vinderup.

Hos Salling Bank ser topchef Peter Vinther Christensen frem til det nye samarbejde.

- Salling Bank og Sparekassen Vendsyssel minder meget om hinanden og drives efter de samme grundlæggende værdier – nærvær, handlekraft og ordentlighed. Vi er enige om, at det fortsat er vigtigt at støtte udviklingen i lokalsamfundet. Vi forbliver lokale samtidig med, at vores kunder og medarbejdere bliver en del af et stærkt pengeinstitut, siger han i en pressemeddelelse.

Sparekassen Vendsyssel har også filialer i Struer, Lemvig og Hvidbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce